Szalonnás gombóc – a tökéletes köret

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2018
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Knédlik és zsemlegombócok
KÜLDÖTT KÉPEK
Néha megkívánom a változatosságot a konyhában, ilyenkor pedig örömmel készítem el a szalonnás gombócot. Ha már elegem van a sok burgonyából, rizsből, kölesből, hajdinából, salátából…, akkor jöhet a kicsit „tartalmasabb” szalonnás gombóc. Tökéletes választás szaftos húsokhoz, szószókhoz, de akár főzelékekhez. Az elkészítése gyors, pofonegyszerű, a felhasználási lehetőség pedig szinte végtelen.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2018
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Knédlik és zsemlegombócok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
4 dbszáraz kifli
2 dbtojás
250 mltej
só
100 gszalonna
1 dbvöröshagyma
petrezselyemzöld
1 ev. kanálvaj
- A kiflit felkockázzuk, tálba tesszük, ráöntjük a tojással elkevert tejet. Megvárjuk, míg a kifli megszívja magát a tojásos tejjel.
- Amíg a kifli ázik, a vöröshagymát apróra vágjuk és a kis kockára vágott szalonnával együtt lepirítjuk. Ezt is hozzáadjuk a beáztatott kiflihez.
- Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, jó alaposan elkeverjük. Sós vizet forralunk, a masszából kis golyókat formázunk, majd a forrásban lévő vízben 15 percig főzzük.
- Tökéletes köret. Jó étvágyat!
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS