Szalonnás gombóc – a tökéletes köret

Néha megkívánom a változatosságot a konyhában, ilyenkor pedig örömmel készítem el a szalonnás gombócot. Ha már elegem van a sok burgonyából, rizsből, kölesből, hajdinából, salátából…, akkor jöhet a kicsit „tartalmasabb” szalonnás gombóc. Tökéletes választás szaftos húsokhoz, szószókhoz, de akár főzelékekhez. Az elkészítése gyors, pofonegyszerű, a felhasználási lehetőség pedig szinte végtelen.

Hozzáadta:, 25.9.2018
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szalonnás gombóc – a tökéletes köret

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbszáraz kifli
2 dbtojás
250 mltej
100 gszalonna
1 dbvöröshagyma
petrezselyemzöld
1 ev. kanálvaj

Elkészítés menete

  1. A kiflit felkockázzuk, tálba tesszük, ráöntjük a tojással elkevert tejet. Megvárjuk, míg a kifli megszívja magát a tojásos tejjel.
  2. Amíg a kifli ázik, a vöröshagymát apróra vágjuk és a kis kockára vágott szalonnával együtt lepirítjuk. Ezt is hozzáadjuk a beáztatott kiflihez.
  3. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, jó alaposan elkeverjük. Sós vizet forralunk, a masszából kis golyókat formázunk, majd a forrásban lévő vízben 15 percig főzzük.
  4. Tökéletes köret. Jó étvágyat!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou