TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Szalonnás gombóc – a tökéletes köret
Szalonnás gombóc – a tökéletes köret
Recept Szalonnás gombóc – a tökéletes köret
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Néha megkívánom a változatosságot a konyhában, ilyenkor pedig örömmel készítem el a szalonnás gombócot. Ha már elegem van a sok burgonyából, rizsből, kölesből, hajdinából, salátából…, akkor jöhet a kicsit „tartalmasabb” szalonnás gombóc. Tökéletes választás szaftos húsokhoz, szószókhoz, de akár főzelékekhez. Az elkészítése gyors, pofonegyszerű, a felhasználási lehetőség pedig szinte végtelen.

TopPetra TopPetra    ·   25.9.2018

Szalonnás gombóc – a tökéletes köret

Néha megkívánom a változatosságot a konyhában, ilyenkor pedig örömmel készítem el a szalonnás gombócot. Ha már elegem van a sok burgonyából, rizsből, kölesből, hajdinából, salátából…, akkor jöhet a kicsit „tartalmasabb” szalonnás gombóc. Tökéletes választás szaftos húsokhoz, szószókhoz, de akár főzelékekhez. Az elkészítése gyors, pofonegyszerű, a felhasználási lehetőség pedig szinte végtelen.

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
száraz kifli
2 db
tojás
250 ml
tej
100 g
szalonna
1 db
vöröshagyma
petrezselyemzöld
1 ev. kanál
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A kiflit felkockázzuk, tálba tesszük, ráöntjük a tojással elkevert tejet. Megvárjuk, míg a kifli megszívja magát a tojásos tejjel.
  2. Amíg a kifli ázik, a vöröshagymát apróra vágjuk és a kis kockára vágott szalonnával együtt lepirítjuk. Ezt is hozzáadjuk a beáztatott kiflihez.
  3. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, jó alaposan elkeverjük. Sós vizet forralunk, a masszából kis golyókat formázunk, majd a forrásban lévő vízben 15 percig főzzük.
  4. Tökéletes köret. Jó étvágyat!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása