Szalonnás húspogácsa sajttal és csemegeuborkával sülve

Gondoltam, egy kis újdonsággal lepem meg a családot. Kicsit kezdtem unni a csirkemellet, ezért darált húsra váltottam, és elkészítettem ezeket a pompás húspogácsákat sajttal és csemegeuborkával sülve. A feladat nem nehéz. Fűszerezésnek fűszerkeveréket használtam, darált húst pedig boltban vásároltam, sertés és marha keverékét. A husit egy kevés tejöllel kevertem el, ez tartotta össze, majd a megformált húsos fészeket szalonnával csavartam be, a fészekbe pedig be apróra vágott sonkát, sajtot és csemegeuborkát tettem. Szerző: remcula

Hozzáadta:, 10.2.2018
Kategória: Főételek
Szalonnás húspogácsa sajttal és csemegeuborkával sülve

Hozzávalók

Hús:
300 g darált hús (sertés, marha, kevert, pulyka, ki mit szeret)
1 ev. kanáltejföl
1 kv. kanálhamburger fűszerkeverék
3-5 szeletszalonna, mindegyik húspogácsára 1-2 db
100 gGouda sajt
50 gsonka
2 dbcsemegeuborka

Elkészítés menete

  1. A darált húst a fűszerkeverékkel, tejföllel elkeverjük, majd két kis húsgolyót formázunk.%1
  2. Egy sörösdoboz vagy energiaitalos doboz segítségével mélyedést nyomunk a húsgolyókba, lényegében kialakítjuk a kis húsfészkeket.%2
  3. Még mielőtt kivennénk az energiaitalos dobozt a húspogácsából, a húspogácsát szalonnával betekerjük. A fészekbe reszelt sajtot, apróra vágott sonkát és apróra vágott csemegeuborkát teszünk.%3
  4. A húspogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon készre sütjük.%4
  5. Salátával tálaljuk.