Szalonnás marharolád

A szalonnás marharolád egy kiadós, tartalmas étel, nem tartozik a diétás kategóriába, és az elkészítése sem öt perc. Viszont mindezt kárpótolja az az élmény, amit a vajpuha marhahús és az ellenállhatatlan ízesítés nyújt. A marharolád a német konyha egy klasszikus darabja, rengeteg féle variációja létezik. Ez megmutatkozik az ízesítésben, töltelékben, a mártás készítésében. Nagyon sok változatban ettem, mindegyik ízlett, de a legjobban mégis ez a szalonnás fogott meg.

Hozzáadta:, 14.2.2017
Kategória: Főételek
Szalonnás marharolád

Hozzávalók

300 gmarhahús szelet a combjából
100 ghúsos szalonna
50 gzsíros szalonna
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
ízlés szerint só, bors
2 ev. kanálzsír
1 dbnagyobb fej vöröshagyma

Elkészítés menete

  1. A húst mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk.
  2. A szalonnát kis hasábokra vágjuk és megszórjuk vele a hússzeleteket. A húst felgöngyöljük, zsineggel megkötjük.
  3. A felkockázott vöröshagymát egy serpenyőben a zsíron megpirítjuk. Beletesszük a húsroládokat és minden oldaláról megsütjük.
  4. Egy kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Miután megpuhult, kivesszük a serpenyőből, egy tányérra tesszük és fóliával lefedjük, hogy ne hűljön ki. A serpenyőben lévő levet átpaszírozzuk.
  5. Ha a levet sűrűn szeretjük, akkor egy kevés vízben (vagy 1 evőkanálnyi tejfölben) csomómentesre kevert liszttel besűríthetjük. A húsokról levesszük a zsineget, felszeleteljük és tálaljuk. Tálalhatjuk spenóttal és knédlivel, de rizzsel és salátával is nagyon finom. Tálalás előtt a húst és a köretet is meglocsolhatjuk a szósszal.

Forrás: Nada I. /Rebeka/