TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Szalonnás marharolád
Szalonnás marharolád
Recept Szalonnás marharolád
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   14.2.2017

Szalonnás marharolád

A szalonnás marharolád egy kiadós, tartalmas étel, nem tartozik a diétás kategóriába, és az elkészítése sem öt perc. Viszont mindezt kárpótolja az az élmény, amit a vajpuha marhahús és az ellenállhatatlan ízesítés nyújt. A marharolád a német konyha egy klasszikus darabja, rengeteg féle variációja létezik. Ez megmutatkozik az ízesítésben, töltelékben, a mártás készítésében. Nagyon sok változatban ettem, mindegyik ízlett, de a legjobban mégis ez a szalonnás fogott meg.

Alapanyagok
300 g
marhahús szelet a combjából
100 g
húsos szalonna
50 g
zsíros szalonna
1 kv. kanál
őrölt pirospaprika
ízlés szerint só, bors
2 ev. kanál
zsír
1 db
nagyobb fej vöröshagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk.
  2. A szalonnát kis hasábokra vágjuk és megszórjuk vele a hússzeleteket. A húst felgöngyöljük, zsineggel megkötjük.
  3. A felkockázott vöröshagymát egy serpenyőben a zsíron megpirítjuk. Beletesszük a húsroládokat és minden oldaláról megsütjük.
  4. Egy kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Miután megpuhult, kivesszük a serpenyőből, egy tányérra tesszük és fóliával lefedjük, hogy ne hűljön ki. A serpenyőben lévő levet átpaszírozzuk.
  5. Ha a levet sűrűn szeretjük, akkor egy kevés vízben (vagy 1 evőkanálnyi tejfölben) csomómentesre kevert liszttel besűríthetjük. A húsokról levesszük a zsineget, felszeleteljük és tálaljuk. Tálalhatjuk spenóttal és knédlivel, de rizzsel és salátával is nagyon finom. Tálalás előtt a húst és a köretet is meglocsolhatjuk a szósszal.

Forrás: Nada I. /Rebeka/

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása