Szalonnás marhaszelet pirított hagymával

Már a neve alapján is csakis finomra lehet következtetni! Az alapja természetesen a marhahús, amit kuktában készítettem. Így az ízesített marhahús szépen, gyorsan megpuhult, közben pedig neki tudtam látni a pirított hagymának. Most rövidre fogtam, csak felkarikáztam és kevés olajon megpirítottam, de ha paprikás lisztbe forgatjuk és bő olajban megsütjük, akkor azzal még finomabbá tehetjük! Köretnek burgonyapürét választottam.

Hozzáadta:, 14.8.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szalonnás marhaszelet pirított hagymával

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
kb. 700 gmarhafartő vagy egyéb marhahús
200 gfüstös szalonna
3 dbnagy vöröshagyma
1 dbmarhahúsleves kocka
bors
őrölt pirospaprika
olaj
finomliszt vagy keményítő

Elkészítés menete

  1. A húst felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. A szalonnát felcsíkozzuk, kuktába tesszük, ha kell, egy kevés zsírt vagy olajat adunk hozzá. A szalonnát zsírjára sütjük, erre került egy db vöröshagyma apró kockára vágva. Rászórjuk a pirospaprikát, majd kb. egy deci vízzel felöntjük.
  3. A hússzeleteket lepirítjuk. Beletesszük a kuktába, hozzáadjuk a leveskockát, majd vízzel felöntjük, annyival, hogy bőven, szépen ellepje a hússzeleket. A kuktát lefedjük és a húst fél órát puhítjuk.
  4. A maradék két vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
  5. A megpuhult húst tányérra tesszük, tetejére kerül a pirított hagymakarika, majd a kiválasztott köret.

Forrás: Pečené, varené s Ivou