Szalonnás marhaszelet pirított hagymával
Már a neve alapján is csakis finomra lehet következtetni! Az alapja természetesen a marhahús, amit kuktában készítettem. Így az ízesített marhahús szépen, gyorsan megpuhult, közben pedig neki tudtam látni a pirított hagymának. Most rövidre fogtam, csak felkarikáztam és kevés olajon megpirítottam, de ha paprikás lisztbe forgatjuk és bő olajban megsütjük, akkor azzal még finomabbá tehetjük! Köretnek burgonyapürét választottam.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2020
Kategória: Főétkezések, Ebéd, Húsételek, Marhahús
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
kb. 700 gmarhafartő vagy egyéb marhahús
200 gfüstös szalonna
3 dbnagy vöröshagyma
1 dbmarhahúsleves kocka
bors
só
őrölt pirospaprika
olaj
finomliszt vagy keményítő
- A húst felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A szalonnát felcsíkozzuk, kuktába tesszük, ha kell, egy kevés zsírt vagy olajat adunk hozzá. A szalonnát zsírjára sütjük, erre került egy db vöröshagyma apró kockára vágva. Rászórjuk a pirospaprikát, majd kb. egy deci vízzel felöntjük.
- A hússzeleteket lepirítjuk. Beletesszük a kuktába, hozzáadjuk a leveskockát, majd vízzel felöntjük, annyival, hogy bőven, szépen ellepje a hússzeleket. A kuktát lefedjük és a húst fél órát puhítjuk.
- A maradék két vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
- A megpuhult húst tányérra tesszük, tetejére kerül a pirított hagymakarika, majd a kiválasztott köret.
Forrás: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí plátky na slanině s osmaženou cibulí.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzie plátky na slanine s opraženou cibuľou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS