Szalonnás marhaszelet pirított hagymával

Recept Szalonnás marhaszelet pirított hagymával

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Marhahús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Már a neve alapján is csakis finomra lehet következtetni! Az alapja természetesen a marhahús, amit kuktában készítettem. Így az ízesített marhahús szépen, gyorsan megpuhult, közben pedig neki tudtam látni a pirított hagymának. Most rövidre fogtam, csak felkarikáztam és kevés olajon megpirítottam, de ha paprikás lisztbe forgatjuk és bő olajban megsütjük, akkor azzal még finomabbá tehetjük! Köretnek burgonyapürét választottam.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Marhahús, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

kb. 700 gmarhafartő vagy egyéb marhahús
200 gfüstös szalonna
3 dbnagy vöröshagyma
1 dbmarhahúsleves kocka
bors
őrölt pirospaprika
olaj
finomliszt vagy keményítő

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. A szalonnát felcsíkozzuk, kuktába tesszük, ha kell, egy kevés zsírt vagy olajat adunk hozzá. A szalonnát zsírjára sütjük, erre került egy db vöröshagyma apró kockára vágva. Rászórjuk a pirospaprikát, majd kb. egy deci vízzel felöntjük.
  3. A hússzeleteket lepirítjuk. Beletesszük a kuktába, hozzáadjuk a leveskockát, majd vízzel felöntjük, annyival, hogy bőven, szépen ellepje a hússzeleket. A kuktát lefedjük és a húst fél órát puhítjuk.
  4. A maradék két vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
  5. A megpuhult húst tányérra tesszük, tetejére kerül a pirított hagymakarika, majd a kiválasztott köret.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás