TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Szalonnás marhaszelet pirított hagymával
Szalonnás marhaszelet pirított hagymával
Recept Szalonnás marhaszelet pirított hagymával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.8.2020

Szalonnás marhaszelet pirított hagymával

Már a neve alapján is csakis finomra lehet következtetni! Az alapja természetesen a marhahús, amit kuktában készítettem. Így az ízesített marhahús szépen, gyorsan megpuhult, közben pedig neki tudtam látni a pirított hagymának. Most rövidre fogtam, csak felkarikáztam és kevés olajon megpirítottam, de ha paprikás lisztbe forgatjuk és bő olajban megsütjük, akkor azzal még finomabbá tehetjük! Köretnek burgonyapürét választottam.

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

kb. 700 g
marhafartő vagy egyéb marhahús
200 g
füstös szalonna
3 db
nagy vöröshagyma
1 db
marhahúsleves kocka
bors
őrölt pirospaprika
olaj
finomliszt vagy keményítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. A szalonnát felcsíkozzuk, kuktába tesszük, ha kell, egy kevés zsírt vagy olajat adunk hozzá. A szalonnát zsírjára sütjük, erre került egy db vöröshagyma apró kockára vágva. Rászórjuk a pirospaprikát, majd kb. egy deci vízzel felöntjük.
  3. A hússzeleteket lepirítjuk. Beletesszük a kuktába, hozzáadjuk a leveskockát, majd vízzel felöntjük, annyival, hogy bőven, szépen ellepje a hússzeleket. A kuktát lefedjük és a húst fél órát puhítjuk.
  4. A maradék két vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
  5. A megpuhult húst tányérra tesszük, tetejére kerül a pirított hagymakarika, majd a kiválasztott köret.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása