Szalonnás zsemlegombóc savanyú lilakáposztával és sült hagymával
A szalonnás zsemelegombóc lilakáposztával és sült hagymával egy kiváló és nagyon finom és fűszeres étel. Ez a fogás biztos elnyeri a család és a vendégek tetszését is. Köretnek is tökéletes, pédául szaftos húsokhoz.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.9.2016
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Hozzávalók
10 dbzsemle vagy kifli
30 dkgszalonna
3 dbtojás
3 gerezd foghagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 dltej
sűrítéshez rétesliszt
só, bors, majoránna
- A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk, majd egy serpenyőben együtt aranybarnára sütjük őket.
- A zsemlét vagy kifliket felkockázzuk, egy tálba tesszük, rászórjuk a sült szalonnát és hagymát, hozzáadjuk a tojást, zúzott foghagymát, tejet, sót, borsot és majoránnát, majd az egészet jó alaposan összekeverjük. Ha a massza túl híg lenne, liszttel addig sűrítjük, amíg kézzel formálhatóvá nem válik.
- Amikor a massza már jól formálható, tenyérnyi gombócokat formálunk. A zsemlegombócokat gőz felett körülbelül 20 per alatt készre pároljuk.
- A zsemlegombócokat savanyú lilakáposztával és zsírban sült hagymával tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS