Szalonnával, sajttal és gombával tűzdelt burgonya

Ha szeretjük a gyors és egyszerű ételeket, akkor a szalonnával, sajttal és gombával töltött burgonya egy ideális választás. Az alapanyagok manapság már mindenki számára könnyen hozzáférhetők, és a pénztárcát sem terheli meg túlságosan. A burgonya trükkje, hogy nem kivájjuk, hanem bevagdossuk, és mindenféle finomsággal megtöltjük. Ha netán a szalonna nem elég fűszeres, akkor be is sózhatjuk. Én elsősorban gyors fogásnak tálalom, de használtam már köretnek is.

Hozzáadta:Alexa96, 6.1.2017
Kategória: Főételek
Szalonnával, sajttal és gombával tűzdelt burgonya

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
nagyobb burgonya
szalonna
szeletelt sajt
friss csiperkegomba
fűszerek
olaj
fokhagyma

Elkészítés menete

  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd éles késsel keresztben bevagdossuk (kb. 3-4 milliméterenként).
  2. A vágatokba beletesszük a szalonnát, a sajtot és a vékonyra felszeletelt gombát. Ha ügyesek vagyunk, tehetjük mind a hármat minden egyes vágatba, de tehetjük őket külön-külön is, ahogy nekünk tetszik.
  3. A burgonyát kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket egy-egy alufólia lapra tesszük. Akkora legyen, hogy majd be lehessen vele csomagolni a burgonyát.
  4. A burgonyák mellé egy-egy gerezd fokhagymát teszünk, majd a burgonyát az alufóliába becsomagoljuk.
  5. A burgonyákat 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ha szeretnénk, hogy a burgonya megpiruljon, akkor kicsomagoljuk, és addig sütjük, amíg meg nem pirul.

Forrás: Vk