Szegedi gulyás knédlivel

Hozzáadta: TopPetra, 23.10.2020
Kategória: Főételek, Levesek, Főétkezések, Ebéd, Gulyás, Káposztaleves
KÜLDÖTT KÉPEK
Szerintem ennek a recepnek, a szegedi gulyásnak két elhagyhatatlan hozzávalója van: a savanyú káposzta és a hús. Ha ez megvan, akkor gyakorlatilag az ízvilág garantált. Nem mondom, kell hozzá fűszer bőven, de ez jobb esetben minden konyhában megtalálható. A szegedi gulyást knédlivel és káposztával tálalom.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 23.10.2020
Kategória: Főételek, Levesek, Főétkezések, Ebéd, Gulyás, Káposztaleves
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1000 gsertéshús (lapocka vagy comb, esetleg 1:2 arányban)
2 maréksavanyú káposzta
2 dbvöröshagyma
1 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálsertészsír
3 ev. kanálőrölt pirospaprika
3 dbbabérlevél
1 kv. kanálőrölt köménymag
5 dbszegfűbors
csipet cayenne bors vagy chilli
2 ev. kanálbúzafinomliszt
100 mlvíz rántáshoz
300-500 mlalaplé
só, őrölt bors
- A zsírt edénybe tesszük, felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, pár percig együtt pirítjuk.
- Ezután adjuk hozzá a kockára vágott húst (3x3 cm-es darabokra vágtam), sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt. 10 percig pirítjuk, ezután kerül bele a chilli paprika és a pirospaprika. Elkeverjük, majd kevés alaplével felöntjük és elkezdjük párolni. Ha az alaplé elfőtt, akkor ismét felöntjük.
- Ezután annyi alaplével és vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd az egészet puhára főzzük. Belekerül a káposzta (ha kell, előtte átmoshatjuk), a cukor. Elkeverjük, megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Lisztes rántással sűrítjük.
- Knédlivel, tejföllel tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS