Szegedi gulyás knédlivel

Recept Szegedi gulyás knédlivel

Hozzáadta: TopPetra, 23.10.2020

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem ennek a recepnek, a szegedi gulyásnak két elhagyhatatlan hozzávalója van: a savanyú káposzta és a hús. Ha ez megvan, akkor gyakorlatilag az ízvilág garantált. Nem mondom, kell hozzá fűszer bőven, de ez jobb esetben minden konyhában megtalálható. A szegedi gulyást knédlivel és káposztával tálalom.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.10.2020

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1000 gsertéshús (lapocka vagy comb, esetleg 1:2 arányban)
2 maréksavanyú káposzta
2 dbvöröshagyma
1 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálsertészsír
3 ev. kanálőrölt pirospaprika
3 dbbabérlevél
1 kv. kanálőrölt köménymag
5 dbszegfűbors
csipet cayenne bors vagy chilli
2 ev. kanálbúzafinomliszt
100 mlvíz rántáshoz
300-500 mlalaplé
só, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A zsírt edénybe tesszük, felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, pár percig együtt pirítjuk.
  3. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott húst (3x3 cm-es darabokra vágtam), sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt. 10 percig pirítjuk, ezután kerül bele a chilli paprika és a pirospaprika. Elkeverjük, majd kevés alaplével felöntjük és elkezdjük párolni. Ha az alaplé elfőtt, akkor ismét felöntjük.
  4. Ezután annyi alaplével és vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd az egészet puhára főzzük. Belekerül a káposzta (ha kell, előtte átmoshatjuk), a cukor. Elkeverjük, megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Lisztes rántással sűrítjük.
  5. Knédlivel, tejföllel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás