TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Szegedi gulyás knédlivel
Szegedi gulyás knédlivel
Recept Szegedi gulyás knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.10.2020

Szegedi gulyás knédlivel

Szerintem ennek a recepnek, a szegedi gulyásnak két elhagyhatatlan hozzávalója van: a savanyú káposzta és a hús. Ha ez megvan, akkor gyakorlatilag az ízvilág garantált. Nem mondom, kell hozzá fűszer bőven, de ez jobb esetben minden konyhában megtalálható. A szegedi gulyást knédlivel és káposztával tálalom.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1000 g
sertéshús (lapocka vagy comb, esetleg 1:2 arányban)
2 marék
savanyú káposzta
2 db
vöröshagyma
1 ev. kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
sertészsír
3 ev. kanál
őrölt pirospaprika
3 db
babérlevél
1 kv. kanál
őrölt köménymag
5 db
szegfűbors
csipet cayenne bors vagy chilli
2 ev. kanál
búzafinomliszt
100 ml
víz rántáshoz
300-500 ml
alaplé
só, őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zsírt edénybe tesszük, felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, pár percig együtt pirítjuk.
  3. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott húst (3x3 cm-es darabokra vágtam), sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt. 10 percig pirítjuk, ezután kerül bele a chilli paprika és a pirospaprika. Elkeverjük, majd kevés alaplével felöntjük és elkezdjük párolni. Ha az alaplé elfőtt, akkor ismét felöntjük.
  4. Ezután annyi alaplével és vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd az egészet puhára főzzük. Belekerül a káposzta (ha kell, előtte átmoshatjuk), a cukor. Elkeverjük, megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Lisztes rántással sűrítjük.
  5. Knédlivel, tejföllel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása