TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd „Szegény ember” lángosa
„Szegény ember” lángosa
Recept „Szegény ember” lángosa
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A „Szegény ember” lángosa trükkje, hogy tej helyett vízzel készül. Nekem mindig a tóparti strandolást juttatja eszembe, ugyanis szerintem ott lehet ilyen ízű lángost vásárolni. A tésztába nem kell semmi extra hozzávaló (se krumpli, se olaj), ráadásul a liszt is az egyik legolcsóbb volt, amit a boltban találtam. Talán ezért sikerült ennyire finomra. Meggyőződésem, hogy ennek a retro lángosnak a titka az egyszerűségben rejlik.

Viki78    ·   14.1.2017

„Szegény ember” lángosa

A „Szegény ember” lángosa trükkje, hogy tej helyett vízzel készül. Nekem mindig a tóparti strandolást juttatja eszembe, ugyanis szerintem ott lehet ilyen ízű lángost vásárolni. A tésztába nem kell semmi extra hozzávaló (se krumpli, se olaj), ráadásul a liszt is az egyik legolcsóbb volt, amit a boltban találtam. Talán ezért sikerült ennyire finomra. Meggyőződésem, hogy ennek a retro lángosnak a titka az egyszerűségben rejlik.

Alapanyagok
1 kg
búzafinomliszt
10 g
szárított élesztő
1 ev. kanál
0,5 l
langyos víz
olaj a sütéshez
fokhagyma a megkenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt és a sót, majd elkeverjük. Hozzáöntjük a langyos vizet, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. Kendővel lefedjük és meleg helyen megkelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, egy liszttel beszórt nyújtódeszkára tesszük.
  3. A tésztát egyenlő méretű cipókra osztjuk, a cipókat pedig még 15-20 percik kelesztjük.
  4. Az olajat felforrósítjuk. A serpenyőben annyi olajnak kell lennie, hogy a lángos ússzon a felszínén.
  5. A cipókat nem nyomkodjuk és gyúrjuk! Kezünkkel óvatosan korong alakúra formázzuk.
  6. A lángosok mindkét felét forró olajban megsütjük.
  7. Egy pohárban 50 ml vízbe (amit előtte felforraltunk) belezúzzuk a fokhagymát.
  8. Amint a lángost kivettük az olajból, megkenjük a fokhagymával és sózzuk. Sajttal, ketchuppal, tejföllel, hagymával… tálaljuk.

 

Blogom: Recepty akeber

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása