Rebeka réteges salátája
Hozzáadva: 20.1.2017
Ezt a réteges salátát elég gyakran készítem, és főleg akkor, amikor igazán ízletes és friss zellerlevélhez jutok. Bár a választott üvegedény nem a legpraktikusabb, de legalább látszanak az egyes rétegei a salátának. Zeller, ananász, póréhagyma, kukorica, kedvenc sonkám, majonézes-mustáros-joghurtos öntet, reszelt sajt, főtt tojás – ez mind kell hozzá. Ha szeretjük a színes ételeket, akkor egy réteg kaliforniai vagy bármilyen piros, zöld vagy sárga paprika is ehet egy réteg, vagy akár friss paradicsom.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Fantasztikus eperlekvár fél óra alatt
Hozzáadva: 30.7.2019
Az eper verhetetlen gyümölcs, tökéletes kiegészítője édességeknek, tekercseknek, gyümölcssalátáknak, finom limonádéknak, de a jó kis házi lekvár sem elhanyagolható. Egyik nagy kedvencem ez a fantasztikus eperlekvár, ami nagyjából fél óra alatt el is készül. Összesen 6 percig kell főzni, a többi idő pedig a készülődést, szeletelést, turmixolást, üvegbe töltést jelenti. Nagyon jól illik palacsintákra, vajas kenyérre, tortákra, lekváros süteményekbe. Szerző: Haanka
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Nagymamám buktája (a régi szakácskönyvből)
Hozzáadva: 20.6.2018
Már gyerekként is odavoltam nagymamám receptjeiért, és még gyerekfejjel el kezdtem leírni ezeket a pompás recepteket. Mindezt egy öreg füzetbe, kézzel írva. Sokszor az volt az esti program, hogy mamával ültem a konyhában, ő diktálta, én pedig szorgosan jegyzeteltem. Pontosan ilyen recept nagymamám buktája, aminek az illatát még most is szinte érzem. Amikor készítem, mindig eszembe jut az öreg konyha, a régi vasból készült tűzhely, a jó sok tüzelőfa, és persze nagymamám.
Előkészítés 120 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Bögrés pizzatészta
Hozzáadva: 26.2.2017
A bögrés pizzatészta receptje biztos tetszeni fog a bögrés receptek kedvelőinek. Nem kell semmilyen mérleg vagy spéci mérőeszköz. Ehhez a recepthez kell egy 200 ml-es bögre, egy evőkanál és egy kávéskanál. A pizzatésztát csupán fél órát kelesztem (ellentétben az eredeti recepttel, ahol gyakran 2 órát kel a tészta), szerintem így nemcsak gyorsabb, hanem egyszerűbb is, viszont a tészta nagyon finom. Kedvenc alapanyagokkal megpakolom. Nem hiányozhat a paradicsomszósz, fűszerek, sajt, kukorica… Ki mit szeret.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE