Dijoni mustáros szelet fordított panírban
Hozzáadva: 13.7.2017
A mustárkedvelők biztos értékelni fogják ezt a receptet. A fogás pikantériája nemcsak a dijoni mustár ereje és íze, hanem a használt fordított panír. Ennek lényege, hogy a kiklopfolt és bepácolt húst először zsemlemorzsába, majd pedig tojásba forgatjuk. A tojásos bunda szintén különlegessé tette a dijoni mustáros szeletet fordított panírban. Salátával és petrezselymes burgonyával tálaltam. Laktató, különleges ebéd vagy vacsora.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Tejszínes-gombás marhaszelet
Hozzáadva: 19.6.2017
Klasszikus, tartalmas ebéd, ami jól elkészítve a család nagy kedvence lehet. Nálunk általában hétfő esténként készül, amikor újra hasznosítom a vasárnap esti marhahúslevest. Ha ez nincs, akkor marhahúsleves kockával is elkészíthető. Jártam már úgy, hogy a család akaratának engedve egy hétköznap este készítettem el a tejszínes-gombás marhaszeletet, és mivel nem volt húsleves kéznél, maradtam a húsleves kockánál és a konzerv gombánál. A végén a mártást kevés liszttel sűrítettem, hogy épp csak kicsit sűrűbb legyen, és frissen főtt rizzsel tálaltam.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
„Titkos” sertéstarja
Hozzáadva: 30.5.2017
A következő fogásnak a „titkos” sertéstarja fantázianevet adtam. Ez egész egyszerűen annak köszönhető, hogy amikor kivettem a sütőből a fogást, a férjemnek fogalma sem volt róla, mi lapul a burgonya alatt. Szerencsére nagyon tetszett neki a szalonnával, burgonyával, hagymával és tejszínnel gazdagított sertéstarja, és még repetát is kért. A recept elkészítése egyáltalán nem bonyolult. A husit egy kis zsíron lepirítottam (ez tartott a legtovább), majd a hozzávalókat sütőtálba tettem, a többit pedig nagyjából egy óra alatt a sütő elvégezte
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Pikáns zöldséges csirkemell
Hozzáadva: 23.3.2017
Aki szereti a keleti ízeket, a csirkét és a zöldségeket, annak a pikáns zöldséges csirkemell telitalálat. A husi, miközben puhára fő, átveszi a zöldségek és a fűszerek ízét. Gyömbér, paprika, répa, gomba, lilahagyma, újhagyma, friss zöldbab – csodás ízek. Utolsó előtti lépésként keményítővel sűrítem, végül hozzáadom a chili szószt. Mivel szeretjük az erős és csípős ételeket, így ezzel nem spórolok. Azért nem árt vigyázni, mert a chili paprika már az elején belekerült, a csípősséget pedig már a borecettel és cukorral sem tudjuk ellensúlyozni.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE