Szegény ember táskája

Ha ránézünk a hozzávalókra, akkor nem az jut az eszünkbe, hogy ez egy drága kaja. A szegény ember táskája pénztárcakímélő, de ami még jobb, fantasztikusan finom! Liszt, víz, só kell a tésztához, és főtt burgonya, hagyma és petrezselyemzöld a töltelékhez. Mi olajos serpenyőben sütöttük aranybarnára, de mamám a sparhelten szokta készre sütni.

Hozzáadta:, 3.5.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szegény ember táskája

Hozzávalók

500 gfinomliszt
300 mlvíz
400 gfőtt burgonya
1 dbvöröshagyma
1 kv. kanál
olaj
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vizet, a sót és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát addig gyúrjuk, amíg már nem tapad az edény oldalához. Lefedjük és 15 percig pihentetjük.
  2. Amíg a tészta pihen, a főtt burgonyát apró kockára vágjuk, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet és a hagymát. Sózzuk és borsozzuk.
  3. A tésztát kisebb adagokra osztjuk, majd lisztes felületen vékony négyzetekre nyújtjuk (3-4 mm). A négyzetek közepére rákanalazzuk a burgonyás tölteléket és becsomagoljuk.
  4. Forró olajon mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  5. Tejföllel tálaljuk.

Forrás: Tak prosto