TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Cseresznye Szemsüti - FOTÓKKAL
Szemsüti - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   20.2.2022

Szemsüti - FOTÓKKAL

Kakaós piskóta, dió, mák, joghurtos krém... Ezeket a finomságokat egytől egyig tartalmazza ez a különleges finomság. Szerző: Jaja

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

400 g
tejföl
2 db
tojás
8-10 evőkanál
kristálycukor
40 g
darált dió
3 evőkanál
kakaó
4 evőkanál
olaj
250 g
rétesliszt
1/2 teáskanál
szódabikarbóna

Mákos tekercs tésztája:

150 g
túró
50 ml
olaj
100 g
kristálycukor
50 g
tejföl
1 db
tojás
1/2 teáskanál
szódabikarbóna
400 g
finomliszt

Mákos töltelék:

80 g
mák
50 - 80 ml
tej
5 evőkanál
kristálycukor
1 üveg
cseresznyekompót

Joghurtos krém:

700 g
joghurt
150 g
túró
100 g
porcukor
2 csomag
vaníliacukor
2 csomag
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habbá verjük, majd az alap tészta többi hozzávalót is beledolgozzuk.
  2. A tésztát 20x35 cm-es tepsibe öntjük, 170 fokon 30 percig sütjük.
  3. A mákos tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk.
  4. A mákot a cukorral és forró tejjel elkeverjük.
  5. A mákos töltelékhez készült tésztát 4 részre osztjuk, 25x35 alakúra nyújtjuk, rákenjük a mákos tölteléket, a szélére tesszük a lecsepegtetett cseresznyét, felcsavarjuk, 170 fokon 20 percig sütjük.
  6. A megsült alap tésztalapra rátesszük a mákos tekercseket. Az alap tésztát a kompót levével is meglocsolhatjuk, ez ízlés dolga.
  7. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, belekeverjük a joghurtba, majd eldolgozzuk a porcukorral, vaníliacukorral és túróval.
  8. A krémet rákenjük a sütemény tetejére – gyorsan dolgozunk, nehogy túl hamar megkössön. Ezután pár órára hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept