Szemsüti - FOTÓKKAL

Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Kakaós piskóta, dió, mák, joghurtos krém... Ezeket a finomságokat egytől egyig tartalmazza ez a különleges finomság. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint
ALAPANYAGOK
Tészta:
400 gtejföl
2 dbtojás
8-10 evőkanálkristálycukor
40 gdarált dió
3 evőkanálkakaó
4 evőkanálolaj
250 grétesliszt
1/2 teáskanálszódabikarbóna
Mákos tekercs tésztája:
150 gtúró
50 mlolaj
100 gkristálycukor
50 gtejföl
1 dbtojás
1/2 teáskanálszódabikarbóna
400 gfinomliszt
Mákos töltelék:
80 gmák
50 - 80 mltej
5 evőkanálkristálycukor
1 üvegcseresznyekompót
Joghurtos krém:
700 gjoghurt
150 gtúró
100 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
2 csomagzselatinpor
- A tojást a cukorral habbá verjük, majd az alap tészta többi hozzávalót is beledolgozzuk.
- A tésztát 20x35 cm-es tepsibe öntjük, 170 fokon 30 percig sütjük.
- A mákos tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk.
- A mákot a cukorral és forró tejjel elkeverjük.
- A mákos töltelékhez készült tésztát 4 részre osztjuk, 25x35 alakúra nyújtjuk, rákenjük a mákos tölteléket, a szélére tesszük a lecsepegtetett cseresznyét, felcsavarjuk, 170 fokon 20 percig sütjük.
- A megsült alap tésztalapra rátesszük a mákos tekercseket. Az alap tésztát a kompót levével is meglocsolhatjuk, ez ízlés dolga.
- A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, belekeverjük a joghurtba, majd eldolgozzuk a porcukorral, vaníliacukorral és túróval.
- A krémet rákenjük a sütemény tetejére – gyorsan dolgozunk, nehogy túl hamar megkössön. Ezután pár órára hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Skvělé řezy Karpaty - FOTOPOSTUP.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS