Szemsüti - FOTÓKKAL

Recept Szemsüti - FOTÓKKAL

Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Kakaós piskóta, dió, mák, joghurtos krém... Ezeket a finomságokat egytől egyig tartalmazza ez a különleges finomság. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gtejföl
2 dbtojás
8-10 evőkanálkristálycukor
40 gdarált dió
3 evőkanálkakaó
4 evőkanálolaj
250 grétesliszt
1/2 teáskanálszódabikarbóna

Mákos tekercs tésztája:

150 gtúró
50 mlolaj
100 gkristálycukor
50 gtejföl
1 dbtojás
1/2 teáskanálszódabikarbóna
400 gfinomliszt

Mákos töltelék:

80 gmák
50 - 80 mltej
5 evőkanálkristálycukor
1 üvegcseresznyekompót

Joghurtos krém:

700 gjoghurt
150 gtúró
100 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
2 csomagzselatinpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habbá verjük, majd az alap tészta többi hozzávalót is beledolgozzuk.
  2. A tésztát 20x35 cm-es tepsibe öntjük, 170 fokon 30 percig sütjük.
  3. A mákos tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk.
  4. A mákot a cukorral és forró tejjel elkeverjük.
  5. A mákos töltelékhez készült tésztát 4 részre osztjuk, 25x35 alakúra nyújtjuk, rákenjük a mákos tölteléket, a szélére tesszük a lecsepegtetett cseresznyét, felcsavarjuk, 170 fokon 20 percig sütjük.
  6. A megsült alap tésztalapra rátesszük a mákos tekercseket. Az alap tésztát a kompót levével is meglocsolhatjuk, ez ízlés dolga.
  7. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, belekeverjük a joghurtba, majd eldolgozzuk a porcukorral, vaníliacukorral és túróval.
  8. A krémet rákenjük a sütemény tetejére – gyorsan dolgozunk, nehogy túl hamar megkössön. Ezután pár órára hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás