Szendvics helyett töltött kenyér – gyorsan, finoman

Recept Szendvics helyett töltött kenyér – gyorsan, finoman
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha sok vendéget várunk és nincs időnk és/vagy kedvünk sok-sok kis szendvicset kenni és díszíteni, akkor ez a recept lehet a megoldás: szendvics helyett töltött kenyér – gyorsan, finomat. Az elkészítése tényleg pofon egyszerű: kell hozzá egy nagyobb kenyér vagy kenyércipó, kb. 1 kg-os, aminek kiszedjük a belét, és sok-sok finomság, amivel megtöltjük. Felvágott, sajt, zöldség, szószok, a végén megsütve vagy sütés nélkül – az eredmény fantasztikus és tényleg rendkívül gyors.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 dbcipókenyér
szalámi
150 gömlesztett sajt
vöröshagyma
mustár
chilli
sonka vagy szalonna
paradicsom
kemény sajt
ketchup
salátalevél

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a hozzávalókat. A hozzávalók szabadon variálhatóak, elhagyhatók, cserélhetők. A sajt lehet trappista, ementáli, gouda… A szalámi, sonka és szalonna szintén ízlés dolga. A töltött kenyérnek csak a képzelet szabhat határt.
  2. A cipókenyér tetejét levágjuk, a kenyérbelet kikaparjuk és félretesszük.
  3. A kenyér aljára kerül egy réteg szalámi, erre rányomjuk az ömlesztett sajtot, rátesszük a karikára vágott vöröshagymát, majd rámorzsoljuk a kenyérbél felét. Mustárral megkenjük, ízlés szerint chillivel megszórjuk, erre kerül a szalonna vagy a sonka (én füstölt sonkával szoktam készíteni), majd a maradék morzsolt kenyérbél. Megkenjük mustárral, rárétegezzük a szeletelt paradicsomot, a sajtot, ketchuppal megkenjük, belecsempészünk egy réteg salátát, az utolsó réteg a sonka vagy szalonna, végül újabb adag ömlesztett sajt, egy kis mustár, egy kis ketchup.
  4. Rátesszük a kenyér tetejét, majd az egészet alufóliába csomagoljuk, és jól lenyomjuk.
  5. A kenyeret 150 fokon 30 percig sütjük, így a héja ropogós lesz, a sajt pedig megolvad. A sütés természetesen kihagyható, így is isteni finom.
  6. A kenyeret cikkekre vágjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás