Szendvics lasagne gyorsan

Egyszerű, gyors, és még ízletes is. A szendvics lasagne egy igazi „megúszós” kaja, amivel biztosan meg tudjuk lepni a családot, és még magunkat sem kell túlterhelni. Bevallom töredelmesen, hogy amikor alig van időm bármire is, akkor még a paradicsomos-tejszínes szósszal sem foglalkozok, hanem készen veszek valamilyen finomat a boltban. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 30.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szendvics lasagne gyorsan

Hozzávalók

1 csomagtoastkenyér
250 mlfőzőtejszín
1 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
500 gmozzarella
500 gsonka
200 mlparadicsomszósz
Parmezán szóráshoz
Olaj

Elkészítés menete

  1. A vöröshagymát felkockázzuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a paradicsomszószt. Felforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel és főzzük pár percig. A finom mártást kihűtjük.
  2. A sütőformát előkészítjük. Az alját kibéleljük a kenyérrel, megkenjük a mártással.
  3. Rátesszük a sonkát, a szeletelt mozzarella sajtot, majd tovább folytatjuk a rétegezést. Addig folytatjuk, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.
  4. A tetejét bőven megszórjuk a reszelt parmezánnal, majd az egészet 15 percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük.