Sajttal, sonkával és virslivel töltött tekercs leveles tésztából
Hozzáadva: 21.2.2017
A sajttal, sonkával és virslivel töltött tekercset leveles tésztából kislányommal készítettem el. Egy gyors vacsorát dobtunk össze, és közben még szórakoztunk is. A töltelék a klasszikus sajt és sonka volt, amit debreceni kolbásszal bolondítottunk meg. A tetejét felvert tojással kentük meg, amit édes pirospaprikával is megszórtunk. Ettől szép piros színt kapott. Szinte pillanatok alatt megsült, a család pedig nagyon elégedett volt az eredménnyel. Kislányom is nagyon élvezte a közös főzőcskézést, és megígérte, hogy ezután többet segédkezik a konyhában.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Kiváló pizza korongok fagyos tésztából
Hozzáadva: 26.1.2017
Ha vendégeket vár és le szeretné őket nyűgözni, akkor a kiváló pizza korongok fagyos tésztából nagyon jó választás. Amikor először ettem a barátaimnál, nem akartam elhinni, hogy szándékosan lefagyasztott tésztából ilyen finom étel varázsolható. Én már évek óta készítem, és nemcsak vendégeknek, hanem simán a családnak is. Még az is előfordul, hogy néha akár több napot is a fagyasztóban felejtem, és amikor nincs éppen vacsora, akkor a pizzás tekercset kiveszem, kicsit hagyom kiolvadni, felszeletelem és megsütöm. A töltelék ráadásul bátran variálható, nekem a sonkás-tejfölös vált be a legjobban.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Sós csigatekercs joghurtos tésztából
Hozzáadva: 26.8.2020
A csigáról, mint péksütemény nekem az esetek döntő többségében az édes változat jut eszembe, de sósan is nagyon finomra tudjuk készíteni! Ez történhet klasszikus módon, amikor a kinyújtott tésztát megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk és felszeleteljük. Én most egy új módszert alkalmaztam, és a gyerekek is nagyon élvezték! A kinyújtott tésztát először derelyevágóval vágtam csíkokat, majd a csíkokat készítettem elő és tekertem fel csigának. A feltétnek csak a képzeletünk szabhat határt! Szerző: Kvietok
Előkészítés 90 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Sajtos rudak
Hozzáadva: 21.2.2019
Jó kis ropogtatnivaló a mindennapokra, zsúrokra, baráti összejövetelekre. Nem kell mást tennünk, mint egyszerűen összeállítjuk a tésztát, a tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, felvert tojássárgával megkenjük, sóval és magvakkal megszórjuk, a többit pedig már a sütő végzi. Egyszerű, gyors fogás, amivel kezdő szakácsok is megbirkóznak. Ha időnk engedi, akkor még szószokat, mártogatóst is készíthetünk hozzá.
Előkészítés 15 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE