Szendvicskenyér rolád sonkával

Recept Szendvicskenyér rolád sonkával
KÜLDÖTT KÉPEK

Nemrég ünnepeltem a születésnapomat, a vendégeket pedig a klasszikus szendvics helyett ezzel a pompás szendvicskenyér tekerccsel leptem meg. Mindenkinek kellett a receptje. Titka a jól megválasztott szendvicskrémek, na meg a türelem. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Alap:

toast kenyér
sonka

Szendvicskrám:

vaj
tömlős sajt
fokhagyma
Feltét:
vaj
tömlős sajt
paprika
paradicsom
tejföl
snidling

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kenyérszeleteket előkészítjük. A kenyérhéjat levágjuk, felkockázzul.
  2. A szendvicskrémhez az ízlés szerinti mennyiségű vajat és sajtot elkeverjük, zúzott fokhagymával ízesítjük. Két részre osztjuk.
  3. Egy nagyobb, egyenes felületre fóliát terítünk, majd erre tesszük rá a sonkaszeleteket. A sonkaszeleteket megkenjük a szendvicskrémmel, erre tesszük rá a szeletelt kenyereket. Óvatosan rányomjuk a kenyérszeleteket a sonkára.
  4. Ismét megkenjük a szendvicskrémmel, majd rátesszük az újabb szelet sonkát. Ezután a következő szendvicskrémet is elkészítjük: a vajat és sajtot elkeverjük, tejföllel lazítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott kenyérhéjat, a kis kockára vágott paprikát és a snidlinget is. A paradicsom héját eltávolítjuk, felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk. Ezzel a kapott szendvicskrémmel kenjük meg a sonkát.
  5. A fólia segítségével felcsavarjuk, majd a fóliával együtt hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már az ízek összeértek és a szendvicskrémek is megkötöttek, kivesszük a hűtőből. Sajttal, szendvicskrémmel, zöldségekkel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás