Szendvicskrém sertéshúsból

Ha netán a nagy lakoma után marad egy adag sült, szaftos sertéshús, és a család már szeretné még egyszer ugyanazt enni, akkor a ült sertéshúsból készült szendvicskrém egy remek megoldás lehet. A puhára sült, lehetőleg még szaftos sertéshúst a többi hozzávalóval együtt egész egyszerűen turmixgépbe tesszük, leturmixoljuk, és már el is készült. Készíthetjük pikánsra, kevésbé pikánsra, ki hogy szereti.

Hozzáadta:, 23.1.2018
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Szendvicskrém sertéshúsból

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gsült sertéshús
1 dbvöröshagyma
5 gerezdfokhagyma
2 dbcsemegeuborka
50 gzsír
1 kv. kanálmustár
bors
petrezselyemzöld
erőspaprika (elhagyható)

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat leturmixoljuk.
  2. Én egy kevés csípős paprikát is adtam hozzá, de nem szükséges.
  3. Megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük.
  4. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.
  5. Sterilizált, jól lezárt üvegekben, hűtőben tároljuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou