Szezámmagos csirkemell falatok édes-savanyú mártásban
Amikor megláttam ezt a receptet, rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom. Gondoltam, csempészek egy kis változatosságot a család étrendjébe és bővítem ezzel a fogással az étlapot. Szerencsére jól sikerült a döntés és a választás is. Mivel nem idegen tőlünk az erős és csípős étel, így a szezámmagos csirkemell falatok édes-savanyú mártásban chillivel készültek, és finom főtt rizzsel tálaltam. Nekünk bevált a recept, biztos, hogy nem először készítettem el.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
500 gcsirkemell
1 dbvöröshagyma
1 ev. kanálméz
300-500 gparadicsompüré
1-1,5 ev. kanálworchester szósz
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint chilli
szezámmag
3 ev. kanálolaj
1 ev. kanálétkezési keményítő
50 mlvíz
200-300 mlalaplé
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet és a felkockázott csirkehúst. Ha már a hús minden oldala megpirult, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a worchester szószt, a chilli paprikát, végül a paradicsompürét és lefedjük.
- Ha a hús már puha, a serpenyő fedelét levesszük és a felesleges vizet elforraljuk.
- A szószt az 50 ml vízben elkevert keményítővel sűrűsítjük be. Még egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről.
- Tálalás előtt szezámmaggal megszórjuk, rizzsel tálaljuk.
Blogom: Adkas
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS