Szilvakompótból készült süti, tojás és tej nélkül

Recept Szilvakompótból készült süti, tojás és tej nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Több szilvakompótot is találtam a spájzban. Nem akartam megszabadulni tőle, de azt is tudtam, hogy nem igazán fogy. Ezért választottam ezt a remek süteményt.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

700 mlszilvakompót
130 gbúzafinomliszt
20 gkakaó
10 gcsoki ízű pudingpor
2 kávéskanálőrölt fahéj
1 csomagvaníliacukor
1 kávéskanálsütőpor
rum vagy aroma
ízlés szerint cukor vagy édesítő

Diós réteg

100 gdarált dió
50 mlrum
20 gméz

Szilvás réteg

700 mlszilvakompót
25 gméz
25 gkeményítő
15 gvanília ízű pudingpor

Kakaós öntet

20 gkakaó
1 kávéskanálőrölt fahéj
40 gszilvalekvár
20 gméz
3 evőkanálvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A szilvát tálba tesszük, botmixerrel pépesítjük. A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a pépes szilvához. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt kisebb sütőformába tesszük, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Kihűtjük, a sütőpapírt eltávolítjuk.
  2. A diót a vajjal és rummal elkeverjük, rákenjük a kihűlt tésztalapra.
  3. A szilvás réteghez a szilvát tálba tesszük, botmixerrel pürésítjük. A pürét edénybe tesszük, hozzáadjuk a kevés kompótlében csomómentesre kevert keményítőt és pudingport, majd sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, majd rákenjük a diós rétegre.
  4. A kakaós öntethez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd egyenletesen rákenjük a szilvás rétegre. A sütit legalább 3 órára hűtőbe tesszük, majd miután szépen lehűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás