Szilvalekváros szelet

Hozzáadta: TopPetra, 4.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Az a sok-sok finom szilvalekvár az éléskamrában! Adja magát a dolog, hogy ezt bizony fel kell használni, és olyan csodás süteményeket sütni, mint például ez a tökéletes szilvalekváros szelet. A szilvalekvár egyrész mint réteg kerül a tészta tetejére, másrészt pedig tejföllel elkeverve a krém részét képezi. Ez így együtt adja meg a csodás harmóniát. Én szeretem a szilva fanyarkás ízét, és mivel szerintem a lekvár is kellően édes, így nem kellett a krémet tovább édesítenem. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
400 gfinomliszt
170 gporcukor
100 gvaj
2 dbtojás
250 gszilvalekvár
400 mltej
10 gkakaó
2 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálrumaroma
Krém:
200 gtejföl
80 gszilvalekvár
- A cukrot a vajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást, a lekvárt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a rumot.
- Alaposan eldolgozzuk, majd kivajazott és liszttel beszórt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük.
- 180 fokon kb. 25 percig sütjük
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS