Szilvalekváros szelet

Recept Szilvalekváros szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Az a sok-sok finom szilvalekvár az éléskamrában! Adja magát a dolog, hogy ezt bizony fel kell használni, és olyan csodás süteményeket sütni, mint például ez a tökéletes szilvalekváros szelet. A szilvalekvár egyrész mint réteg kerül a tészta tetejére, másrészt pedig tejföllel elkeverve a krém részét képezi. Ez így együtt adja meg a csodás harmóniát. Én szeretem a szilva fanyarkás ízét, és mivel szerintem a lekvár is kellően édes, így nem kellett a krémet tovább édesítenem. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gfinomliszt
170 gporcukor
100 gvaj
2 dbtojás
250 gszilvalekvár
400 mltej
10 gkakaó
2 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálrumaroma

Krém:

200 gtejföl
80 gszilvalekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot a vajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást, a lekvárt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a rumot.
  2. Alaposan eldolgozzuk, majd kivajazott és liszttel beszórt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük.
  3. 180 fokon kb. 25 percig sütjük
  4. Miután kihűlt, megkenjük a lekvárral. A tejfölt elkeverjük a kisebb adag szilvalekvárral, majd ez a krém is a tetejére kerül. Fantáziánk szerint díszatjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás