Szilvás gombóc kelt tésztából

Recept Szilvás gombóc kelt tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

A kelt tésztából készült kis gyümölcsös gombócok az én adu ászom: mindenki szereti. Néha barackkal, néha eperrel töltöm meg, de a kedvenc a szilva. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 mllangyos tej
20 gélesztő
1 kv. kanálcukor
400 grétesliszt
1 kv. kanál
1 dbtojás

Töltelék:

14 dbszilva

Tálaláshoz:

túró
porcukor
vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, majd a cukrot is hozzáadjuk. Az élesztőt felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, tojást, sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük, legalább egy órát kelesztjük – akkor jó, ha a már kétszeresére kelt.
  2. A tésztát 14 egyenlő részre osztjuk, a szilvákat kimagozzuk, megmossuk, majd mindegyiket belecsomagoljuk a tésztába.
  3. 10 percig pihentetjük, majd forrásban lévő vízben 10 percig főzzük.
  4. A megfőtt gombócokat villával kibökjük, hogy a forró főz el tudjon távozni. Tányérra tesszük, túróval és porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás