TopReceptek.hu Édes főételek Gombócok Szilvás gombóc kelt tésztából
Szilvás gombóc kelt tésztából
Recept Szilvás gombóc kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A kelt tésztából készült kis gyümölcsös gombócok az én adu ászom: mindenki szereti. Néha barackkal, néha eperrel töltöm meg, de a kedvenc a szilva. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Szilvás gombóc kelt tésztából

A kelt tésztából készült kis gyümölcsös gombócok az én adu ászom: mindenki szereti. Néha barackkal, néha eperrel töltöm meg, de a kedvenc a szilva. Szerző: Lacusin

Alapanyagok

Tészta:

200 ml
langyos tej
20 g
élesztő
1 kv. kanál
cukor
400 g
rétesliszt
1 kv. kanál
1 db
tojás

Töltelék:

14 db
szilva

Tálaláshoz:

túró
porcukor
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, majd a cukrot is hozzáadjuk. Az élesztőt felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, tojást, sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük, legalább egy órát kelesztjük – akkor jó, ha a már kétszeresére kelt.
  2. A tésztát 14 egyenlő részre osztjuk, a szilvákat kimagozzuk, megmossuk, majd mindegyiket belecsomagoljuk a tésztába.
  3. 10 percig pihentetjük, majd forrásban lévő vízben 10 percig főzzük.
  4. A megfőtt gombócokat villával kibökjük, hogy a forró főz el tudjon távozni. Tányérra tesszük, túróval és porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása