Szilvás gombóc túrós tésztából

Recept Szilvás gombóc túrós tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

Szezonális és fagyasztott gyümölccsel is készíthető. Egyszerű finomság, mégis mindenki imádja! Szerző: Janka

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 glágy túró
250 gbúzadara
csipet
szükség szerint búzafinomliszt
25-30 dbszilva
4 ev. kanáldarált mák, darált dió vagy pirított zsemlemorzsa
porcukor szóráshoz
4 ev. kanálolvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A szilvát megmossuk, megszárítjuk. A túrót a darával elkeverjük, egy órát pihentetjük. Ezalatt a dara megszívja magát. Ha a kapott tészta túl híg, akkor liszttel vagy darával még javíthatunk rajta. Ha túl sok darát vagy lisztet adunk hozzá, akkor a tészta túl kemény lesz.
  2. A tésztát lisztes felületre tesszük, kinyújtjuk, felkockázzuk.
  3. Minden kocka közepére 1 db kimagozott szilvát teszünk, majd a tésztával becsomagoljuk. A tészta ragadós, érdemes lisztes felületen és lisztes kézzel dolgozni.
  4. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük. Érdemes felemelni a kis gombócokat, mert hajlamosak arra, hogy odatapadjanak az aljára. Megvárjuk, míg a gombócok a felszínre úsznak, majd innentől számítva további 4-5 percig főzzük.
  5. A lecsepegtetett gombócokat darált mákkal, darált dióval vagy pirított zsemlemorzsával megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

* Megjegyzés: a tészta tojás nélkül készül. Ebből a mennyiségből kb. 25-30 kis gombóc készíthető el, de ez függ a szilva méretétől is.

Forrás: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás