TopReceptek.hu Édes főételek Gombócok Szilvás gombóc túrós tésztából
Szilvás gombóc túrós tésztából
Recept Szilvás gombóc túrós tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.9.2021

Szilvás gombóc túrós tésztából

Szezonális és fagyasztott gyümölccsel is készíthető. Egyszerű finomság, mégis mindenki imádja! Szerző: Janka

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
lágy túró
250 g
búzadara
csipet
szükség szerint búzafinomliszt
25-30 db
szilva
4 ev. kanál
darált mák, darált dió vagy pirított zsemlemorzsa
porcukor szóráshoz
4 ev. kanál
olvasztott vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A szilvát megmossuk, megszárítjuk. A túrót a darával elkeverjük, egy órát pihentetjük. Ezalatt a dara megszívja magát. Ha a kapott tészta túl híg, akkor liszttel vagy darával még javíthatunk rajta. Ha túl sok darát vagy lisztet adunk hozzá, akkor a tészta túl kemény lesz.
  2. A tésztát lisztes felületre tesszük, kinyújtjuk, felkockázzuk.
  3. Minden kocka közepére 1 db kimagozott szilvát teszünk, majd a tésztával becsomagoljuk. A tészta ragadós, érdemes lisztes felületen és lisztes kézzel dolgozni.
  4. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük. Érdemes felemelni a kis gombócokat, mert hajlamosak arra, hogy odatapadjanak az aljára. Megvárjuk, míg a gombócok a felszínre úsznak, majd innentől számítva további 4-5 percig főzzük.
  5. A lecsepegtetett gombócokat darált mákkal, darált dióval vagy pirított zsemlemorzsával megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

* Megjegyzés: a tészta tojás nélkül készül. Ebből a mennyiségből kb. 25-30 kis gombóc készíthető el, de ez függ a szilva méretétől is.

Forrás: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása