Szilvás krumpligombóc
A szilvás gombóc gyerekkorom kedvence. Klasszikus fogás, amit kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Elég gyakran készítem, de ha itt a szilvaszezon, akkor még többet. Ha nincs szilva, más gyümölccsel is tölthető. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022
Kategória: Ebéd, Főétkezések, Szilva, Gyümölcs szerint
ALAPANYAGOK
Gombóc:
500 gburgonya
1 dbtojás
50 gvaj
15 evőkanálrétesliszt
szükség szerintszilva
Kell még:
olaj
kristálycukor
zsemlemorzsa
- A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük.
- A burgonyát leszűrjük, áttörjük. Hozzáadjuk a tojást és vajat, eldolgozzuk. Rászórjuk a lisztet, tésztává dolgozzuk. A kapott tészta elég ragadós.
- A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, a közepére pedig egy darab kimagozott szilvát teszünk. A tésztával becsomagoljuk, a gombócot megformázzuk.
- Forrásban lévő vízbe tesszük. Miután a gombóc felúszott a víz felszínére, további 3-5 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük.
- A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a lángról, amikor pedig már kicsit kihűlt, hozzáadjuk a cukrot. Elkeverjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Švestkové domácí knedlíky.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS