Szilvás krumpligombóc

Recept Szilvás krumpligombóc

Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Szilva, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

A szilvás gombóc gyerekkorom kedvence. Klasszikus fogás, amit kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Elég gyakran készítem, de ha itt a szilvaszezon, akkor még többet. Ha nincs szilva, más gyümölccsel is tölthető. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Szilva, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Gombóc:

500 gburgonya
1 dbtojás
50 gvaj
15 evőkanálrétesliszt
szükség szerintszilva

Kell még:

olaj
kristálycukor
zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. A burgonyát leszűrjük, áttörjük. Hozzáadjuk a tojást és vajat, eldolgozzuk. Rászórjuk a lisztet, tésztává dolgozzuk. A kapott tészta elég ragadós.
  3. A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, a közepére pedig egy darab kimagozott szilvát teszünk. A tésztával becsomagoljuk, a gombócot megformázzuk.
  4. Forrásban lévő vízbe tesszük. Miután a gombóc felúszott a víz felszínére, további 3-5 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük.
  5. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a lángról, amikor pedig már kicsit kihűlt, hozzáadjuk a cukrot. Elkeverjük.
  6. Az édes morzsával szórjuk meg tálalás előtt a gombócokat. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás