TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Szilvás krumpligombóc
Szilvás krumpligombóc
Recept Szilvás krumpligombóc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A szilvás gombóc gyerekkorom kedvence. Klasszikus fogás, amit kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Elég gyakran készítem, de ha itt a szilvaszezon, akkor még többet. Ha nincs szilva, más gyümölccsel is tölthető. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   8.7.2022

Szilvás krumpligombóc

A szilvás gombóc gyerekkorom kedvence. Klasszikus fogás, amit kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Elég gyakran készítem, de ha itt a szilvaszezon, akkor még többet. Ha nincs szilva, más gyümölccsel is tölthető. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Gombóc:

500 g
burgonya
1 db
tojás
50 g
vaj
15 evőkanál
rétesliszt
szükség szerint
szilva

Kell még:

olaj
kristálycukor
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. A burgonyát leszűrjük, áttörjük. Hozzáadjuk a tojást és vajat, eldolgozzuk. Rászórjuk a lisztet, tésztává dolgozzuk. A kapott tészta elég ragadós.
  3. A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, a közepére pedig egy darab kimagozott szilvát teszünk. A tésztával becsomagoljuk, a gombócot megformázzuk.
  4. Forrásban lévő vízbe tesszük. Miután a gombóc felúszott a víz felszínére, további 3-5 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük.
  5. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a lángról, amikor pedig már kicsit kihűlt, hozzáadjuk a cukrot. Elkeverjük.
  6. Az édes morzsával szórjuk meg tálalás előtt a gombócokat. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása