Szilvás-morzsás sütemény

A jó kis édes, gyümölcsös sütemények akár egy nehéz napot is fel tudnak dobni. Főleg akkor, ha az elkészítése nagyon gyors, és amíg a sütőben sül, még a mosogatást is el tudom végezni. Az egyik ilyen kedvencem a szilvás-morzsás sütemény. A tésztát és édes morzsát kb. 10 perc alatt el tudom készíteni, a szilva megmosása és előkészítése sem kerül sok időbe. A sütőben nagyjából 20 percig készül, a végeredmény pedig fenséges! Szerző: Haanka

Hozzáadta:, 5.10.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szilvás-morzsás sütemény

Hozzávalók

Tészta:
350 grétesliszt
100 gkristálycukor
100 mlolaj
1 dbtojás
1 ev. kanálrum
ízlés szerint citrom reszelt héja
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagsütőpor
szükség szerint tej
Morzsa:
50 gvaj
50 gkristálycukor
80 grétesliszt
Szükségünk lesz még:
szilva

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, szükség szerint egy kevés tejjel igazíthatunk az állagán. A lényeg, hogy a tészta sima állagú legyen, formázható, ne túl tömény. Nekem 100 ml tejet kellett hozzáadnom.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  3. A szilvát megtisztítjuk, félbe vágjuk, kimagozzuk.
  4. A szilvát rászórjuk a tésztára, amit pedig az édes morzsával szórunk meg.
  5. A morzsához a vajat, cukrot és réteslisztet kézzel eldolgozzuk.
  6. Ha szeretnénk, akkor a szilvát mákkal is megszórhatjuk, de ez a lépés elhagyható.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

 

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL