Szilvás rizsfelfújt

Kicsit menza érzés, de azért a szilvás rizsfelfújtat is lehet nagyon-nagyon szeretni! Én hidegen és forrón is odavagyok érte. Mindig máshogy készítem: más gyümölccsel, más szósszal, gyümölccsel, kompóttal vagy sziruppal tálalom. A szilvás az egyik nagy kedvencem, de barackos változatban is isteni! Ha nem tudjuk a mamától kapott kompótot eltüntetni, akkor a rozsfelfújt és egy nagy tepsi gyümölcsös lepény tökéletes választás!

Hozzáadta:, 9.9.2020
Kategória: Főételek, Édes főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szilvás rizsfelfújt

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
350 grizs
1 ltej
csipet só
100 gvaj
150 gporcukor
3 dbtojás
vaj a tepsi kikenéséhez
zsemlemorzsa szóráshoz (tepsihez)
szilva, friss vagy kompót

Elkészítés menete

  1. A rizst megmossuk, edénybe tesszük, tejjel felöntjük, adunk hozzá egy kevés sót és félpuhára főzzük.
  2. A rizst kihűtjük. Közben a vajat a tojássárgával és cukorral jó habosra verjük, elkeverjük a rizzsel. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, ezt pedig beleforgatjuk a rizses alapba.
  3. A sütőtálat kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk, rákanalazzuk a rizs felét, erre kerül egy réteg kimagozott szilva, majd a maradék rizs. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
  4. Forrón és hidegen is nagyon finom! Pudinggal, sziruppal, lekvárral, kompóttal is tálalhatjuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou