Szilvás sült bukta

Recept Szilvás sült bukta
KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Szilvás sült bukta

Kelt tészta szilvával töltve. A tésztába csomagolt gyümölcsöt tepsibe tesszük, aranyszínűre sütjük. Tökéletes finomság!

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Szilvás sült bukta
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gbúzafinomliszt
40 gkristálycukor
40 gmargarin
250 mltej
1 csomagélesztőpor
1 dbtojás

Kell még:

1 kv. kanálcitrom reszelt héja
Szilva – lehet akár kompót is
Olaj kenéshez
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt langyos tejbe szórjuk, elkeverjük. Minden hozzávalót tálba teszünk, tésztává dolgozzuk, lefedjük, 1 órát kelesztjük.
  2. Kinyújtjuk, majd nagyjából 15 db négyzetre vágjuk. Ezeket fogjuk a szilvával tölteni.
  3. A friss szilvát kimagozzuk. Ha kompóttal dolgozunk, akkor előtte leszűrjük, lecsepegtetjük. A szilva a kis négyzetek közepére kerül, becsomagoljuk a tésztával, megformázzuk a buktákat.
  4. A tepsit olajjal kikenjük, a buktákat is megkenjük. A tepsibe tesszük őket.
  5. 170 fokos sütőben 45 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

A receptét köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás