TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Szilvás sült bukta
Szilvás sült bukta
Recept Szilvás sült bukta
TopPetra TopPetra    ·   6.2.2022

Szilvás sült bukta

Kelt tészta szilvával töltve. A tésztába csomagolt gyümölcsöt tepsibe tesszük, aranyszínűre sütjük. Tökéletes finomság!

55 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
40 g
kristálycukor
40 g
margarin
250 ml
tej
1 csomag
élesztőpor
1 db
tojás

Kell még:

1 kv. kanál
citrom reszelt héja
Szilva – lehet akár kompót is
Olaj kenéshez
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt langyos tejbe szórjuk, elkeverjük. Minden hozzávalót tálba teszünk, tésztává dolgozzuk, lefedjük, 1 órát kelesztjük.
  2. Kinyújtjuk, majd nagyjából 15 db négyzetre vágjuk. Ezeket fogjuk a szilvával tölteni.
  3. A friss szilvát kimagozzuk. Ha kompóttal dolgozunk, akkor előtte leszűrjük, lecsepegtetjük. A szilva a kis négyzetek közepére kerül, becsomagoljuk a tésztával, megformázzuk a buktákat.
  4. A tepsit olajjal kikenjük, a buktákat is megkenjük. A tepsibe tesszük őket.
  5. 170 fokos sütőben 45 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

A receptét köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása