Szilvás szelet érdes morzsával

Hozzáadta: TopPetra, 6.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Szilva, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Ebben a süteményben az a legjobb, hogy bármilyen gyümölccsel készülhet. Az én nagy kedvencem a szilva, de ha nincs, vagy még nagyon drága, akkor lecsepegtetett barackkompót, alma vagy körte is tökéletesen megteszi. A lágy tésztára nemcsak gyümölcs kerül bőségesen, hanem édes, szaftos morzsa is, amitől még ellenálhatatlanabb lesz. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Szilva, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 gfinomliszt
7 gszárított élesztő
6 ev. kanálolaj
100 gvaj
2 dbtojás
80 gporcukor
1 csomag vaníliacukor
csipet só
250 mltej
2 kgszilva
Morzsa:
350 grétesliszt
250 gvaj
3 ev. kanálvaníliacukor
200 gkristálycukor
- A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
- A tepsi alját (21 x 38 cm) sütőpapírral kibéleljük.
- elkészítjük a morzsát: a réteslisztet, vajat, vanília- és kristálycukrot tálba szórjuk és kézzel nedves morzsa állagúra dolgozzuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jemný koláč se švestkami bez kynutí.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jemný koláč so slivkami bez kysnutia.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Delikatne ciasto ze śliwkami, które nie musi wyrastać.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS