TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Szilvás szelet érdes morzsával
Szilvás szelet érdes morzsával
Recept Szilvás szelet érdes morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.5.2020

Szilvás szelet érdes morzsával

Ebben a süteményben az a legjobb, hogy bármilyen gyümölccsel készülhet. Az én nagy kedvencem a szilva, de ha nincs, vagy még nagyon drága, akkor lecsepegtetett barackkompót, alma vagy körte is tökéletesen megteszi. A lágy tésztára nemcsak gyümölcs kerül bőségesen, hanem édes, szaftos morzsa is, amitől még ellenálhatatlanabb lesz. Szerző: Lacusin

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
finomliszt
7 g
szárított élesztő
6 ev. kanál
olaj
100 g
vaj
2 db
tojás
80 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
csipet só
250 ml
tej
2 kg
szilva

Morzsa:

350 g
rétesliszt
250 g
vaj
3 ev. kanál
vaníliacukor
200 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A tepsi alját (21 x 38 cm) sütőpapírral kibéleljük.
  3. elkészítjük a morzsát: a réteslisztet, vajat, vanília- és kristálycukrot tálba szórjuk és kézzel nedves morzsa állagúra dolgozzuk.
  4. A tésztához a liszt felét, szárított élesztőt, cukrot, vajat, tojást, vaníliacukrot, csipet sót és langyos tejet elkeverjük.
  5. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék lisztet, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát rátesszük a sütőpapírra, elegyengetjük, a tetejére rátesszük a félbe vágott szilvát. A szilvákat óvatosan belenyomkodjuk a tésztába.
  6. Megszórjuk az édes morzsával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása