Szilvás szelet reszelt csokis tésztával és édes morzsával

Recept Szilvás szelet reszelt csokis tésztával és édes morzsával
KÜLDÖTT KÉPEK

Én erre a szilvás szeletre mondom azt, hogy ronda, de nagyon-nagyon finom! Teljes kiőrlésű lisztből készült, így aki nincs „felkészülve” a töményebb tésztára, az inkább cserélje le finomlisztre. De a reszelt csokit semmi esetre sem hagyjuk ki! Ezután már csak a gyümölcs kell, az édes morzsa, majd az egészet kb. 20 perc alatt készre sütjük.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

150 gteljes kiőrlésű búzaliszt
120 gvaj
120 gkristálycukor
3 dbtojás
50 gkeményítő (KNORR MAIZENA)
1/2 csomagsütőpor
80 gétcsokoládé
szilva

Morzsa:

100 gteljes kiőrlésű búzaliszt
100 gkristálycukor
4 ev. kanálvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, vajat, cukrot, tojást, keményítőt és sütőport tálba tesszük, eldolgozzuk, majd belekeverjük a reszelt csokoládét.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 30x25 cm-es (vagy a szokásostól kisebb) tepsi aljára kenjük.
  3. Rátesszük a félbe vágott és kimagozott szilvát.
  4. A morzsához a hozzávalókat elkeverjük, majd rászórjuk a tetejére.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás