TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Szilvás szelet reszelt csokis tésztával és édes morzsával
Szilvás szelet reszelt csokis tésztával és édes morzsával
Recept Szilvás szelet reszelt csokis tésztával és édes morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.9.2020

Szilvás szelet reszelt csokis tésztával és édes morzsával

Én erre a szilvás szeletre mondom azt, hogy ronda, de nagyon-nagyon finom! Teljes kiőrlésű lisztből készült, így aki nincs „felkészülve” a töményebb tésztára, az inkább cserélje le finomlisztre. De a reszelt csokit semmi esetre sem hagyjuk ki! Ezután már csak a gyümölcs kell, az édes morzsa, majd az egészet kb. 20 perc alatt készre sütjük.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

150 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
120 g
vaj
120 g
kristálycukor
3 db
tojás
50 g
keményítő (KNORR MAIZENA)
1/2 csomag
sütőpor
80 g
étcsokoládé
szilva

Morzsa:

100 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g
kristálycukor
4 ev. kanál
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, vajat, cukrot, tojást, keményítőt és sütőport tálba tesszük, eldolgozzuk, majd belekeverjük a reszelt csokoládét.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 30x25 cm-es (vagy a szokásostól kisebb) tepsi aljára kenjük.
  3. Rátesszük a félbe vágott és kimagozott szilvát.
  4. A morzsához a hozzávalókat elkeverjük, majd rászórjuk a tetejére.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása