Színes babsaláta

Recept Színes babsaláta
KÜLDÖTT KÉPEK

A saláta mindig remek választás, ha valami könnyűre és egészségesre vágyunk. Az egyik nagy kedvencem a színes babsaláta, aminek rengeteg változata létezik. Én imádom, ha a hozzávalók roppannak a számban, ezért is készítem rengeteg zöld salátalevéllel, koktélparadicsommal, na és persze fenyőmaggal. Hogy egy kis lágyságot vigyek a salátába, mozzarella sajtot tépkedek bele (vagy apró kockákra vágom, mikor milyenre van gusztusom), az újhagyma és póréhagyma pedig szerintem elengedhetetlen. A citromos-olívaolajas öntettel meglocsolom, és már kész is. Önmagában is nagyon laktató, használható köretnek, vagy fogyasztható pirítóssal, friss péksüteménnyel.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

1 csomagspenót vagy salátalevél keverék
1 dbvörösbab konzerv
2 dbújhagyma
1 dbkisebb póréhagyma
125 gmozzarella
koktélparadicsom
citromlé
olívaolaj
fenyőmag

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy nagyobb tálba beletesszük az átmosott és alaposan lecsepegtetett salátát vagy spenótot, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, újhagymát, a koktélparadicsomot és a lecsepegtetett babot.
  2. A mozzarella sajtot felkockázzuk, hozzáadjuk a salátához, sózzuk, borsozzuk.
  3. A citromlevet az olívaolajjal elkeverjük és ráöntjük a salátára. A salátát ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Pirítóssal, friss bagettel kínáljuk, de önmagában is laktató.

Blogom: Adkas-tastyfood

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás