TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Színes saláta befőttesüvegben
Színes saláta befőttesüvegben
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   15.5.2020

Színes saláta befőttesüvegben

A saláta nálunk az étkezések elengedhetetlen hozzávalója. Szeretem frissen is elkészíteni őket, de a savanykás, üvegpen pihentetett, vegyes zöldséges salátánál kevés jobb van! Mindenkinek megvan a jól bevált receptje, de szerintem a mi családi receptünk is nagyon előkelő helyen szerepel! Most, hogy a zöldségszezon is elkezdődik, ismét egy jó nagy adagot készítek! Szerző: Triniti

80 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
3 kg
paradicsom
1 kg
uborka
3 db
piros színű paprika
3 db
zöld színű paprika
4 db
vöröshagyma
1 fej
fokhagyma
friss kapor és petrezselyemzöld
120 g
olaj
ízlés szerint só és bors
ízlés szerint egész bors
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint chilli paprika
1 ev. kanál
10%-os ecet minden üvegbe
1 ev. kanál
cukor minden üvegbe
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zöldségeket alaposan megmossuk és felszeleteljük. A paradicsomot, uborkát, vöröshagymát és paprikát vékony karikára, a fokhagymát apró kockára, a zöldfűszereket pedig apróra vágjuk.
  2. Az előkészített zöldséget és zöldfűszert egy jó nagy edénybe tesszük. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük és legalább 20 percig pihentetjük.
  3. 20 perc elteltével még egyszer alaposan elkeverjük. Előkészítjük a steril befőttesüvegeket. Az üvegek aljára kerül a babérlevél és pár szem feketebors, a befőttes üvegeket pedig megtöltjük a salátával. A chilli paprikát ízlés szerint adjuk hozzá, akár a zöldségkeverék előkészítése során felkarikázva, vagy közvetlenül az üvegbe egészben. A saláta tetejére egy kanál kristálycukrot és egy kanál ecetet teszünk.
  4. Az üveget lezárjuk és pár percig pihentetjük. Ezután levesszük a tetőt és feltöltjük a tálban lévő saláta levével. Ha nincs elég, akkor vízzel pótoljuk. Amikor az üvegek már szépen megteltek a salátával és fel is öntöttük őket, alaposan lefedjük. 40 percig dunsztoljuk.
  5. A dunsztolás után az üvegeket fejre fordítjuk és kihűtjük. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept