Színes saláta befőttesüvegben

Recept Színes saláta befőttesüvegben
KÜLDÖTT KÉPEK

A saláta nálunk az étkezések elengedhetetlen hozzávalója. Szeretem frissen is elkészíteni őket, de a savanykás, üvegpen pihentetett, vegyes zöldséges salátánál kevés jobb van! Mindenkinek megvan a jól bevált receptje, de szerintem a mi családi receptünk is nagyon előkelő helyen szerepel! Most, hogy a zöldségszezon is elkezdődik, ismét egy jó nagy adagot készítek! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

3 kgparadicsom
1 kguborka
3 dbpiros színű paprika
3 dbzöld színű paprika
4 dbvöröshagyma
1 fejfokhagyma
friss kapor és petrezselyemzöld
120 golaj
ízlés szerint só és bors
ízlés szerint egész bors
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint chilli paprika
1 ev. kanál10%-os ecet minden üvegbe
1 ev. kanálcukor minden üvegbe

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A zöldségeket alaposan megmossuk és felszeleteljük. A paradicsomot, uborkát, vöröshagymát és paprikát vékony karikára, a fokhagymát apró kockára, a zöldfűszereket pedig apróra vágjuk.
  2. Az előkészített zöldséget és zöldfűszert egy jó nagy edénybe tesszük. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük és legalább 20 percig pihentetjük.
  3. 20 perc elteltével még egyszer alaposan elkeverjük. Előkészítjük a steril befőttesüvegeket. Az üvegek aljára kerül a babérlevél és pár szem feketebors, a befőttes üvegeket pedig megtöltjük a salátával. A chilli paprikát ízlés szerint adjuk hozzá, akár a zöldségkeverék előkészítése során felkarikázva, vagy közvetlenül az üvegbe egészben. A saláta tetejére egy kanál kristálycukrot és egy kanál ecetet teszünk.
  4. Az üveget lezárjuk és pár percig pihentetjük. Ezután levesszük a tetőt és feltöltjük a tálban lévő saláta levével. Ha nincs elég, akkor vízzel pótoljuk. Amikor az üvegek már szépen megteltek a salátával és fel is öntöttük őket, alaposan lefedjük. 40 percig dunsztoljuk.
  5. A dunsztolás után az üvegeket fejre fordítjuk és kihűtjük. Sötét, hűvös helyen tároljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás