TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Puncsos szelet Színes süti
Színes süti
Recept Színes süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.7.2020

Színes süti

A puncsot mindenki szereti, de az évek során tapasztaltam, hogy a puncsosról mindenkinek más az elképzelése. Az „igazi” puncsos süti elkészítése szerintem nem egy egyszerű feladat, ezért maradok az okos, puncsost helyettesítő változatoknál. Ez például az általam csak nemes egyszerűséggel színes sütinek nevezett édesség. Többszínű, lágy piskóta, lekvár, kevés rum, szirup, puncsos máz... Szerző: Marta

55 perc
Elkészítés
65 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Világos tészta (2 adag):

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
víz
3 ev. kanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor

Színes tészta:

7 db
tojás
500 ml
porcukor
250 g
vaj
500 ml
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
piros ételfesték
500 ml
piros szirup (málna, eper vagy puncs)
1 dl
rum
pikáns lekvár
3 csomag
dr. Oetker cukormáz (puncs)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Világos tészta: a tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a vizet, a tojássárgát, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  2. A színes tésztához a tojássárgát a cukorral és vajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A keveréket 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket „sárgán” hagyjuk, a másikba beledolgozzuk a kakaót, a harmadikba pedig a piros ételfestéket.
  3. A tésztaadagokat felváltva magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és 180 fokon 25 percig sütjük. A lényeg, hogy szép mintázatok alakuljanak ki. Csakis rajtunk múlik, hogyan adagoljuk a tésztát a tepsibe.
  4. Az egyik világos tésztalapot megkenjük a lekvárral, rátesszük a színes lapot, villával megbökdössük, majd rálocsoljuk a sziruppal elkevert rumot.
  5. Ismét megkenjük lekvárral, a második világos lappal lefedjük. Kb. 2 órát pihentetjük, majd a tetejét a cukormázzal megkenjük – a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása