TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Szlovák bableves
Szlovák bableves
Recept Szlovák bableves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   12.11.2017

Szlovák bableves

Minden nemzetnek, népcsoportnak megvan a maga jó kis konyhája, és szeretem elcsípni ezeket a jellegzetességeket, finom ízeket. Ezt a levest Szlovákiában ettem először, és annyira megfogott, hogy azóta én is nagyon szívesen készítem a családnak. Persze egy csomó párhuzam vonható más tájegységek bableveseivel. Én ezt a levest konzerv babból készítettem, mert egész egyszerűen előző nap elfelejtettem beáztatni a babot.

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
burgonya (nagyobb)
1 db
babkonzerv
1 db
tejföl
1 db
nagyobb hagyma
100 g
füstölt hús
édes őrölt pirospaprika
babérlevél
köménymag
olaj
rántás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Rátesszük a füstölt húst, pirospaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, sózzuk, ízlés szerint köménymaggal ízesítjük, forró vízzel felöntjük, majd babérlevéllel együtt 15 percig főzzük.
  2. A babkonzervet felnyitjuk, leszűrjük, a babot hozzáadjuk a leveshez. Még 5 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt, rántással sűrítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása