Szlovák bableves

Minden nemzetnek, népcsoportnak megvan a maga jó kis konyhája, és szeretem elcsípni ezeket a jellegzetességeket, finom ízeket. Ezt a levest Szlovákiában ettem először, és annyira megfogott, hogy azóta én is nagyon szívesen készítem a családnak. Persze egy csomó párhuzam vonható más tájegységek bableveseivel. Én ezt a levest konzerv babból készítettem, mert egész egyszerűen előző nap elfelejtettem beáztatni a babot.

Hozzáadta:, 12.11.2017
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Recept Szlovák bableves

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbburgonya (nagyobb)
1 dbbabkonzerv
1 dbtejföl
1 dbnagyobb hagyma
100 gfüstölt hús
édes őrölt pirospaprika
babérlevél
köménymag
olaj
rántás

Elkészítés menete

  1. Az olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Rátesszük a füstölt húst, pirospaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, sózzuk, ízlés szerint köménymaggal ízesítjük, forró vízzel felöntjük, majd babérlevéllel együtt 15 percig főzzük.
  2. A babkonzervet felnyitjuk, leszűrjük, a babot hozzáadjuk a leveshez. Még 5 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt, rántással sűrítjük. Jó étvágyat!