Szórt bögrés-almás szelet, pillanatok alatt

Recept Szórt bögrés-almás szelet, pillanatok alatt
KÜLDÖTT KÉPEK

Az alma kedvelői odalesznek ezért a receptért! Egyáltalán nem nehéz, ráadásul villámgyorsan elkészül. Nem kell hozzá mást tenni, mint a száraz hozzávalókat elkeverni, az almát lereszelni, majd egész egyszerűen az egészet bele kell pakolni, rétegezve, egy magas falú tepsibe. Supsz, be a sütőbe, és fél óra alatt készre sül. A darától és almától nagyon puha, nagyon lágy, az íze pedig tökéletes!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögrerétesliszt
1 bögrebúzadara
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
csipet só
5-6 dbalma
1 bögretej
1 dbcitrom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük: liszt, dara, cukor, sütőpor, só.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját eltávolítjuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.
  3. Egy magasabb falú tepsi aljára a száraz keverék ötödét rászórjuk, erre tesszük az alma harmadát, majd folytatjuk a rétegezést, még háromszor.
  4. A felső réteg száraz keverék kell, hogy legyen. A tetejére ráöntjük a tejet.
  5. 180 fokon 30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás