TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Szórt bögrés-almás szelet, pillanatok alatt
Szórt bögrés-almás szelet, pillanatok alatt
Recept Szórt bögrés-almás szelet, pillanatok alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az alma kedvelői odalesznek ezért a receptért! Egyáltalán nem nehéz, ráadásul villámgyorsan elkészül. Nem kell hozzá mást tenni, mint a száraz hozzávalókat elkeverni, az almát lereszelni, majd egész egyszerűen az egészet bele kell pakolni, rétegezve, egy magas falú tepsibe. Supsz, be a sütőbe, és fél óra alatt készre sül. A darától és almától nagyon puha, nagyon lágy, az íze pedig tökéletes!

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2019

Szórt bögrés-almás szelet, pillanatok alatt

Az alma kedvelői odalesznek ezért a receptért! Egyáltalán nem nehéz, ráadásul villámgyorsan elkészül. Nem kell hozzá mást tenni, mint a száraz hozzávalókat elkeverni, az almát lereszelni, majd egész egyszerűen az egészet bele kell pakolni, rétegezve, egy magas falú tepsibe. Supsz, be a sütőbe, és fél óra alatt készre sül. A darától és almától nagyon puha, nagyon lágy, az íze pedig tökéletes!

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 bögre
rétesliszt
1 bögre
búzadara
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
csipet só
5-6 db
alma
1 bögre
tej
1 db
citrom
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük: liszt, dara, cukor, sütőpor, só.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját eltávolítjuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.
  3. Egy magasabb falú tepsi aljára a száraz keverék ötödét rászórjuk, erre tesszük az alma harmadát, majd folytatjuk a rétegezést, még háromszor.
  4. A felső réteg száraz keverék kell, hogy legyen. A tetejére ráöntjük a tejet.
  5. 180 fokon 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása