Szórt túrós süti

Recept Szórt túrós süti
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik legegyszerűbb sütemény, amit valaha készítettem. A tésztájához csupán el kell keverni a száraz hozzávalókat, ez alkotja majd az alsó és felső réteget. Az alsó rétegre szépen rákanalazzuk a túrós tölteléket, a felső tésztarétegre pedig a szeletelt vajat (vagy olvasztott vajjal meglocsoljuk). A töltelékhez mazsolát is használhatunk, de mivel a családom nincs érte oda, így ezt elhagytam.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
mazsola - elhagyható
125 gvaj vagy margarin

Töltelék:

500 gtúró
1 dbtojás
250 mltej
1 csomagvaníliacukor
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Nagyon egyszerű sütemény, mégis rendkívül finom! Az elkészítéséhez kisebb tepsit használtam, amit sütőpapírral kibéleltem.
  2. A vaj kivételével a tészta hozzávalóit elkeverjük, felét pedig beleszórjuk a tepsibe.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük. Aránylag folyós lesz, így a tészta minden egyes zeg-zugába bekerül. A töltelék tetejére mazsolát is szórhatunk.
  4. A tetejét megszórjuk a száraz hozzávalókkal, a tetejére rátesszük a szeletelt vajat, de akár olvasztott vajjal is meglocsolhatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Miután megsült, a tetejét porcukorral megszórjuk.

Forrás: Inspiráció Kamilka

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás