TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Szószok/mártások grillezett húsokhoz
Szószok/mártások grillezett húsokhoz
Recept Szószok/mártások grillezett húsokhoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   20.8.2017

Szószok/mártások grillezett húsokhoz

A grillezés elengedhetetlen kelléke egy jó grill, a pácolt hús, na meg a finom szószok és mártogatósok, amik szinte felejthetetlenné teszik a fogásokat. Most öt kiváló szószt/mártást gyűjtöttünk egy csomagba, amit egyszerű, mindenki számára elérhető alapanyagokból készíthetünk el. Akár többet is készíthetünk egy-egy grillezés alkalmával, hogy mindenki kedvére tegyünk. Itt megtalálható a pikáns, mézes-mustáros, currys, majonézes-fokhagymás és kapros mártogatós is. Válogassunk kedvünkre.

Alapanyagok

Pikáns mártás:

2 db
vöröshagyma
1/2 db
paradicsom
2 ev. kanál
olívaolaj
1 kv. kanál
koriander
1 ev. kanál
citromlé vagy ecet
1 db
chillipaprika
kapor
bors
őrölt pirospaprika

Mézes-mustáros szósz:

2 ev. kanál
tejföl
2 ev. kanál
majonéz
2 ev. kanál
dijoni mustár
1 ev. kanál
méz
1 gerezd
fokhagyma
1 kv. kanál
citromlé
1 ev. kanál
olívaolaj
fehérbors

Curry mártogatós:

2 ev. kanál
tejföl
2 ev. kanál
majonéz
2 ev. kanál
natúr joghurt
1/2 kv. kanál
curry vagy curry fűszerkeverék
2 gerezd
fokhagyma
1 kv. kanál
ecet
őrölt pirospaprika
bors

Majonézes mártás fokhagymával:

2 db
tojás
2 ev. kanál
4 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
olívaolaj
1 ev. kanál
citromlé
1 ev. kanál
joghurt
bors
őrölt pirospaprika

Kapros mártás:

2 ev. kanál
majonéz
2 ev. kanál
natúr joghurt
1 ev. kanál
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
kapor
őrölt pirospaprika
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Pikáns mártás:
    a hagymát és chilli paprikát felkockázzuk, majd robotgéppel szinte pépesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (az olajat leszámítva). Miután már teljesen lágy a massza, adjuk hozzá az olajat.
  2. Mézes-mustáros szósz:
    A tejfölt, majonézt és a mustárt egy tálba tesszük és elkeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt fehérborsot és a citrom levét. Végül beledolgozzuk az olajjal elkevert mézet.
  3. Curry mártogatós:
    A tejfölt, majonézt és natúr joghurtot egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, a borsot és a zúzott fokhagymát, végül a curry fűszerkeveréket. Jó alaposan elkeverjük, végül ecettel ízesítjük.
  4. Majonézes mártás fokhagymával:
    A citromlé és olaj kivételével minden hozzávalót robotgépbe teszünk és leturmixolunk. Hozzáadjuk az olajat, és citromlével ízesítjük. Hűtőszekrényben tároljuk.
  5. Kapros mártás:
    A majonézt, joghurtot és tejfölt elkeverjük. Sózzuk és borsozzuk. A kaprot és megtisztított fokhagymát apróra vágjuk (akár zúzott fokhagymát is használhatunk). A kaprot akár más, friss zöldfűszerrel is helyettesíthetjük – bazsalikom, petrezselyemzöld, kakukkfű …

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása