Szószok/mártások grillezett húsokhoz

Hozzáadta: Viki78, 20.8.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Mártások, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Öntetek és dresszingek, Saláták
A grillezés elengedhetetlen kelléke egy jó grill, a pácolt hús, na meg a finom szószok és mártogatósok, amik szinte felejthetetlenné teszik a fogásokat. Most öt kiváló szószt/mártást gyűjtöttünk egy csomagba, amit egyszerű, mindenki számára elérhető alapanyagokból készíthetünk el. Akár többet is készíthetünk egy-egy grillezés alkalmával, hogy mindenki kedvére tegyünk. Itt megtalálható a pikáns, mézes-mustáros, currys, majonézes-fokhagymás és kapros mártogatós is. Válogassunk kedvünkre.
Hozzáadta: Viki78, 20.8.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Mártások, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Öntetek és dresszingek, Saláták
ALAPANYAGOK
Pikáns mártás:
Mézes-mustáros szósz:
Curry mártogatós:
Majonézes mártás fokhagymával:
Kapros mártás:
- Pikáns mártás:
a hagymát és chilli paprikát felkockázzuk, majd robotgéppel szinte pépesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (az olajat leszámítva). Miután már teljesen lágy a massza, adjuk hozzá az olajat. - Mézes-mustáros szósz:
A tejfölt, majonézt és a mustárt egy tálba tesszük és elkeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt fehérborsot és a citrom levét. Végül beledolgozzuk az olajjal elkevert mézet. - Curry mártogatós:
A tejfölt, majonézt és natúr joghurtot egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, a borsot és a zúzott fokhagymát, végül a curry fűszerkeveréket. Jó alaposan elkeverjük, végül ecettel ízesítjük. - Majonézes mártás fokhagymával:
A citromlé és olaj kivételével minden hozzávalót robotgépbe teszünk és leturmixolunk. Hozzáadjuk az olajat, és citromlével ízesítjük. Hűtőszekrényben tároljuk. - Kapros mártás:
A majonézt, joghurtot és tejfölt elkeverjük. Sózzuk és borsozzuk. A kaprot és megtisztított fokhagymát apróra vágjuk (akár zúzott fokhagymát is használhatunk). A kaprot akár más, friss zöldfűszerrel is helyettesíthetjük – bazsalikom, petrezselyemzöld, kakukkfű …
Forrás: Vk