A sztracsatela rolád tényleg liszt nélkül készül. A tésztája gyakorlatilag tojásból és kakaóból áll, amit egy jó adag, csokidarabokkal bőven gazdagított tejszínhabbal kenünk meg. Szerintem végtelenül egyszerű sütemény, nagyon könnyű elkészíteni, a család pedig mindig örömmel fogadja. Mivel nincs benne liszt, és a cukorból sincs benne túl sok, kicsit odafigyelve, de a diétába is belefér.
Hozzávalók
Szükségünk lesz:6 dbtojás
70 gporcukor
50 gkakaó
200 ml40%-os habtejszín
30 gapróra vágott étcsokoládé, vagy kicsi csokipasztilla
Elkészítés menete
- A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Belekeverjük az átszitált kakaót. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot kis adagokban, óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába. A kakaós tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük.
- 200 fokon 7-10 percig sütjük. tűpróbával győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
- A megsült tésztát sütőpapír lappal lefedjük, és ezzel forgatjuk bele egy másik tepsibe vagy egy tálcára.
- A tetején lévő papírt (ami sütésnél az alján volt) óvatosan lehúzzuk, majd az „új” papírral együtt a tésztát felcsavarjuk és kihűtjük.
- A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét. A kihűlt tésztára rávisszük a tejszínhabot, majd felcsavarjuk. Fóliába csomagoljuk, legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Szerző: Nada I. (Rebeka)