Sztracsataella rolád liszt nélkül

A sztracsatela rolád tényleg liszt nélkül készül. A tésztája gyakorlatilag tojásból és kakaóból áll, amit egy jó adag, csokidarabokkal bőven gazdagított tejszínhabbal kenünk meg. Szerintem végtelenül egyszerű sütemény, nagyon könnyű elkészíteni, a család pedig mindig örömmel fogadja. Mivel nincs benne liszt, és a cukorból sincs benne túl sok, kicsit odafigyelve, de a diétába is belefér.

Hozzáadta:, 15.3.2018
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sztracsataella rolád liszt nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
6 dbtojás
70 gporcukor
50 gkakaó
200 ml40%-os habtejszín
30 gapróra vágott étcsokoládé, vagy kicsi csokipasztilla

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Belekeverjük az átszitált kakaót. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot kis adagokban, óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába. A kakaós tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. 200 fokon 7-10 percig sütjük. tűpróbával győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
  3. A megsült tésztát sütőpapír lappal lefedjük, és ezzel forgatjuk bele egy másik tepsibe vagy egy tálcára.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. A tetején lévő papírt (ami sütésnél az alján volt) óvatosan lehúzzuk, majd az „új” papírral együtt a tésztát felcsavarjuk és kihűtjük.
  5. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét. A kihűlt tésztára rávisszük a tejszínhabot, majd felcsavarjuk. Fóliába csomagoljuk, legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. tálalás előtt porcukorral megszórjuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt

Szerző: Nada I. (Rebeka)