TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Sztracsataella rolád liszt nélkül
Sztracsataella rolád liszt nélkül
Recept Sztracsataella rolád liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sztracsatela rolád tényleg liszt nélkül készül. A tésztája gyakorlatilag tojásból és kakaóból áll, amit egy jó adag, csokidarabokkal bőven gazdagított tejszínhabbal kenünk meg. Szerintem végtelenül egyszerű sütemény, nagyon könnyű elkészíteni, a család pedig mindig örömmel fogadja. Mivel nincs benne liszt, és a cukorból sincs benne túl sok, kicsit odafigyelve, de a diétába is belefér.

TopPetra TopPetra    ·   15.3.2018

Sztracsataella rolád liszt nélkül

A sztracsatela rolád tényleg liszt nélkül készül. A tésztája gyakorlatilag tojásból és kakaóból áll, amit egy jó adag, csokidarabokkal bőven gazdagított tejszínhabbal kenünk meg. Szerintem végtelenül egyszerű sütemény, nagyon könnyű elkészíteni, a család pedig mindig örömmel fogadja. Mivel nincs benne liszt, és a cukorból sincs benne túl sok, kicsit odafigyelve, de a diétába is belefér.

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

6 db
tojás
70 g
porcukor
50 g
kakaó
200 ml
40%-os habtejszín
30 g
apróra vágott étcsokoládé, vagy kicsi csokipasztilla
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Belekeverjük az átszitált kakaót. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot kis adagokban, óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába. A kakaós tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük.
  2. 200 fokon 7-10 percig sütjük. tűpróbával győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
  3. A megsült tésztát sütőpapír lappal lefedjük, és ezzel forgatjuk bele egy másik tepsibe vagy egy tálcára.
  4. A tetején lévő papírt (ami sütésnél az alján volt) óvatosan lehúzzuk, majd az „új” papírral együtt a tésztát felcsavarjuk és kihűtjük.
  5. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét. A kihűlt tésztára rávisszük a tejszínhabot, majd felcsavarjuk. Fóliába csomagoljuk, legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása