Sztracsatella csillagok

A karácsony nemcsak a pompás ízek, hanem a gyönyörű formás sütemények, kekszek időszaka is. Az egyik legkedvesebb karácsonyi formám a csillag, innét is jött a sztracsatella csillagok ötlete. A tésztákába csokoládé kerül, a készre sült csillagokat pedig csokoládés-karamelles krémmel tapasztottam össze. A végeredmény egyszerűen fantasztikus! A formákkal is bátran játszhatunk, az egész családnak örömet tudunk szeretni. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 5.12.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Sztracsatella csillagok

Hozzávalók

Tészta:
80 gdarált dió
150 gporcukor
175 gvaj
csipet só
1 db tojás
250 gfinomliszt
60 greszelt étcsokoládé
Krém:
50 gkristálycukor
150 mlhabtejszín
200 gétcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A vajat a porcukorral és a csipet sóval együtt habosra dolgozzuk. Beledolgozzuk a tojást és a dióval elkevert lisztet is. Utolsó lépésben hozzáadjuk a reszelt csokoládét, elkeverjük, majd a tésztát hűtőszekrénybe tesszük, hogy lehűljön.
  2. A hideg tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk a csillagokat. A csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a tejszínt és megvárjuk, míg a karamell feloldódik. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, felolvadásig keverjük, kihűtjük.
  4. A megsült csillagokat a krémmel tapasztjuk össze. Ebből a mennyiségből 70 db kis csillag készült el. A kész, töltött, díszített csillagokat dobozban tároljuk.