TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Szultán szelet, liszt nélkül
Szultán szelet, liszt nélkül
Recept Szultán szelet, liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.6.2020

Szultán szelet, liszt nélkül

Az egyik legegyszerűbb desszert, amit valaha készítettem. A lisztet kukoricakeményítővel helyettesítettem, és így született meg ez a fantasztikus, krémes szultán szelet, liszt és sütés nélkül. A pudingos alapra ez jó adag krémporból és tejből készült krém került. A sütemény egyik fontos lépése, hogy a pudingos alapot a krémmel együtt jól le kell hűteni. Ezután felszeleteljük, majd két sütikockát egész egyszerűen a krémes résznél összetapasztunk. Szerző: Jaja

Alapanyagok

Pudingos tészta (1 bögre = 200 ml):

750 ml
tej
2 ev. kanál
kakaó
2 bögre
keményítő
1 csomag
vaníliacukor
50 g
vaj
1 bögre
porcukor

Krém:

400 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló

Kell még:

kókuszreszelék a tepsi szórásához
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet edénybe tesszük, hozzáadjuk a kakaót, a keményítőt, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és sűrű pudingot főzünk. Ha nincs keményítő, akkor két csomag vanília ízű pudingport is használhatunk.
  2. A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  3. Előkészítjük a tepsit, alját kókuszreszelékkel beszórjuk és rátesszük a pudingot.
  4. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és rákenjük a pudingos alapra.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután a rétegek megkötöttek, felszeleteljük, majd két szomszédos kockát a habos felével egymáshoz tapasztunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása