Szultán szelet, liszt nélkül

Az egyik legegyszerűbb desszert, amit valaha készítettem. A lisztet kukoricakeményítővel helyettesítettem, és így született meg ez a fantasztikus, krémes szultán szelet, liszt és sütés nélkül. A pudingos alapra ez jó adag krémporból és tejből készült krém került. A sütemény egyik fontos lépése, hogy a pudingos alapot a krémmel együtt jól le kell hűteni. Ezután felszeleteljük, majd két sütikockát egész egyszerűen a krémes résznél összetapasztunk. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 7.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Szultán szelet, liszt nélkül

Hozzávalók

Pudingos tészta (1 bögre = 200 ml):
750 mltej
2 ev. kanálkakaó
2 bögrekeményítő
1 csomagvaníliacukor
50 gvaj
1 bögreporcukor
Krém:
400 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló
Kell még:
kókuszreszelék a tepsi szórásához

Elkészítés menete

  1. A tejet edénybe tesszük, hozzáadjuk a kakaót, a keményítőt, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és sűrű pudingot főzünk. Ha nincs keményítő, akkor két csomag vanília ízű pudingport is használhatunk.
  2. A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  3. Előkészítjük a tepsit, alját kókuszreszelékkel beszórjuk és rátesszük a pudingot.
  4. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és rákenjük a pudingos alapra.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután a rétegek megkötöttek, felszeleteljük, majd két szomszédos kockát a habos felével egymáshoz tapasztunk.