TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Szuper köret – ropogós sült burgonya
Szuper köret – ropogós sült burgonya
Recept Szuper köret – ropogós sült burgonya
Viki78    ·   15.3.2017

Szuper köret – ropogós sült burgonya

Szeretem a sült burgonyát, és előszeretettel készítem köretnek húsokhoz, rántott zöldségekhez. Minden formában jöhet: hasáb, krokett, kocka, tepsiben sütve, bő zsírban kirántva…, A kedvencem ez a szuper köret – a ropogós sült burgonya, forrón, fűszeresen, vajasan, egyenesen a tepsiből. Bevallom, néha egy adagot csak önmagában elkészítek, és fő fogásként fogyasztom. Most Toscana fűszerkeveréket használtam, de szinte bármivel ízesíthető. Lehetőség szerint minél kisebb, egyforma burgonyát használjunk, így szépen, egyszerre sülnek tökéletesre a sütőben.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
kisebb burgonya
3 ev. kanál
olvasztott vaj
Toscana Kotányi fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszerkeveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármilyen, számunkra finom és kedves ízesítés használható, vagy akár friss zöldfűszerek is) és alaposan elkeverjük. Arra azért vigyázzunk, hogy a burgonya ne törjön szét.
  2. A tepsit 190 fokra előmelegítjük, a burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 40-45 perc alatt készre sütjük.
  3. 20 perc elteltével a burgonyát megforgatjuk, hogy minden oldala szépen megsüljön.

Forrás: Z cukrem pudrem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása