Szuper köret – ropogós sült burgonya

Szeretem a sült burgonyát, és előszeretettel készítem köretnek húsokhoz, rántott zöldségekhez. Minden formában jöhet: hasáb, krokett, kocka, tepsiben sütve, bő zsírban kirántva…, A kedvencem ez a szuper köret – a ropogós sült burgonya, forrón, fűszeresen, vajasan, egyenesen a tepsiből. Bevallom, néha egy adagot csak önmagában elkészítek, és fő fogásként fogyasztom. Most Toscana fűszerkeveréket használtam, de szinte bármivel ízesíthető. Lehetőség szerint minél kisebb, egyforma burgonyát használjunk, így szépen, egyszerre sülnek tökéletesre a sütőben.

Hozzáadta:Viki78, 15.3.2017
Kategória: Köretek
Szuper köret – ropogós sült burgonya

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 kgkisebb burgonya
3 ev. kanálolvasztott vaj
Toscana Kotányi fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszerkeveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármilyen, számunkra finom és kedves ízesítés használható, vagy akár friss zöldfűszerek is) és alaposan elkeverjük. Arra azért vigyázzunk, hogy a burgonya ne törjön szét.
  2. A tepsit 190 fokra előmelegítjük, a burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 40-45 perc alatt készre sütjük.
  3. 20 perc elteltével a burgonyát megforgatjuk, hogy minden oldala szépen megsüljön.

Forrás: Z cukrem pudrem