Szuper túrós krém édes tortákhoz

A szuper túrós krém édes tortákhoz egy szinte univerzális töltelék, réteg édes tortákhoz, süteményekhez. Az állaga puha és krémes, az íze pedig ellenállhatatlan. Ha sikerül a túrót tényleg nagyon krémesre dolgozni, akkor akár be is vonhatjuk vele a tortánkat. A sűrített tejnek köszönhetően a krém kellően édes, a vajas alap megalapozza a puhaságát, lágyságát, és könnyen kenhető lesz tőle. A kész süteményt pedig úgy díszítjük, ahogy szeretnénk. A krém ideális alap lehet akár csokis vagy kakaós krémekhez.

Hozzáadta:, 23.7.2017
Kategória: Torták, Tippek és trükkök
Szuper túrós krém édes tortákhoz

Hozzávalók

320 gtúró (dobozos)
175 gvaj
90 gporcukor
65 gsűrített tej
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálkonyak vagy tojáslikőr

Elkészítés menete

  1. A vajat kivesszük a hűtőből és megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűvé melegszik. Ez akár 2 órát is eltarthat.
  2. Ha a vaj már kellően puha és meleg, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliacukrot, majd habosra dolgozzuk.
  3. Kanalanként hozzáadjuk a sűrített tejet, minden egyes kanál után jó alaposan eldolgozzuk. Érdemes kézi robotgéppel dolgozni. Végül hozzáadjuk a konyakot (vagy tojáslikőrt, ami jobban ízlik), és még egyszer eldolgozzuk.
  4. A túrót kis adagonként beledolgozzuk az alapba.
  5. A kapott krém lágy, puha, és tökéletes tortákhoz, süteményekhez.

Forrás: Vk