Szuper vacsora: joghurtos lepényke sonkával és sajttal
A joghurtos lepényke sonkával és sajttal egy nagyon gyors és szuper vacsora. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a tésztája a natúr joghurttól pedig nagyon könnyű, a sajttal és sonkával pedig semmit sem lehet elrontani. A lepénykében az a legjobb, hogy a feltét szabadon választható, a fokhagymás-tejfölös és a túrós-kapros töltelékkel is isteni. Néha a tetejére még szórok egy kis sajtot, a gyerekek kedvéért pedig ketchupot és majonézt is készítek hozzá az asztalra. Én csak friss zöldséget vagy egyszerű salátát fogyasztok hozzá.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 9.1.2017
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 csészenatúr joghurt
2 csészebúzafinomliszt
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
1/2 kv. kanálkristálycukor
csipet só
reszelt sajt, sonka
- A joghurtot, a sót, a cukrot és a szódabikarbónát elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és sima állagú tésztává gyúrjuk.
- A kész tésztát 4-6 részre osztjuk, mindegyikből golyót formázunk. A golyókat vékonyra nyújtjuk (kb. 2-3 mm vastagságúra), a közepére egy szelet sonkát teszünk és rátesszük a sajtot. A tésztát úgy hajtjuk fel, hogy eltakarja a sonkát és a sajtot.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a tészta mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS