Tapasztott mézeskalács csokiba mártva

Recept Tapasztott mézeskalács csokiba mártva

Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Mézeskalácsok

KÜLDÖTT KÉPEK

Kolléganőm hozta kóstolóra munkába, azóta pedig én is készítem. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, annyira finom. Szerző: Adkas

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Mézeskalácsok

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 kgkristálycukor
500 mlvíz
1 kv. kanálszódabikarbóna
2 kgbúzafinomliszt
1 csomagmézeskalács fűszerkeverék sütőporral
20 gszalalkáli
2 ev. kanállekvár
380 gméz
4 dbtojás
1 kv. kanálőrölt fahéj

Töltelék:

250 gkész mézeskalács
200 mlforró víz
100 gdarált dió
szükség szerintlekvár
kevésrum

Öntet:

300 gcsokoládé
100 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot a vízzel nagyobb, kb. 6 l-es edényben felforraljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, 5 percig főzzük, majd legalább 6 órát pihentetjük.
  2. 2 evőkanál lekvárt és mézet elkeverünk, hozzáadjuk a kihűlt sziruphoz. Belekerül 2 kg liszt, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, szalalkáli. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is. Tésztává dolgozzuk, 12 órát pihentetjük. A tészta elég híg, de nem kell hozzá plussz lisztet adni.
  3. A tésztát több részre osztjuk, a darabokat kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, kiszaggatjuk a formákat. Vajjal kikent tepsire tesszük, 180 fokon 7 percig sütjük. 250 g kész mézeskalácsot lereszelünk, 200 ml forró vízzel felöntünk. Elkeverjük, hozzáadjuk a darált diót, pár kanál lekvárt és rumot.
  4. A formákat megkenjük ezzel a töltelékkel, majd összetapasztjuk őket.
  5. A csokit a margarinnal gőzfürdő felett felolvasztjuk, ebbe mártjuk a tapasztott korongokat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás