Tapasztott mézeskalács csokiba mártva

Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021
Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Mézeskalácsok
KÜLDÖTT KÉPEK
Kolléganőm hozta kóstolóra munkába, azóta pedig én is készítem. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, annyira finom. Szerző: Adkas
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.11.2021
Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Mézeskalácsok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
1 kgkristálycukor
500 mlvíz
1 kv. kanálszódabikarbóna
2 kgbúzafinomliszt
1 csomagmézeskalács fűszerkeverék sütőporral
20 gszalalkáli
2 ev. kanállekvár
380 gméz
4 dbtojás
1 kv. kanálőrölt fahéj
Töltelék:
250 gkész mézeskalács
200 mlforró víz
100 gdarált dió
szükség szerintlekvár
kevésrum
Öntet:
300 gcsokoládé
100 gmargarin
- A cukrot a vízzel nagyobb, kb. 6 l-es edényben felforraljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, 5 percig főzzük, majd legalább 6 órát pihentetjük.
- 2 evőkanál lekvárt és mézet elkeverünk, hozzáadjuk a kihűlt sziruphoz. Belekerül 2 kg liszt, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, szalalkáli. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is. Tésztává dolgozzuk, 12 órát pihentetjük. A tészta elég híg, de nem kell hozzá plussz lisztet adni.
- A tésztát több részre osztjuk, a darabokat kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, kiszaggatjuk a formákat. Vajjal kikent tepsire tesszük, 180 fokon 7 percig sütjük. 250 g kész mézeskalácsot lereszelünk, 200 ml forró vízzel felöntünk. Elkeverjük, hozzáadjuk a darált diót, pár kanál lekvárt és rumot.
- A formákat megkenjük ezzel a töltelékkel, majd összetapasztjuk őket.
- A csokit a margarinnal gőzfürdő felett felolvasztjuk, ebbe mártjuk a tapasztott korongokat.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Slepované perníčky máčené v čokoládě.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zlepované perníčky máčané v čokoláde.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Lebkuchen mit Nuss-Pflaumenmus-Füllung und Schokoladenglasur an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS