TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézeskalácsok Tapasztott mézeskalács csokiba mártva
Tapasztott mézeskalács csokiba mártva
Recept Tapasztott mézeskalács csokiba mártva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.11.2021

Tapasztott mézeskalács csokiba mártva

Kolléganőm hozta kóstolóra munkába, azóta pedig én is készítem. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, annyira finom. Szerző: Adkas

40 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 kg
kristálycukor
500 ml
víz
1 kv. kanál
szódabikarbóna
2 kg
búzafinomliszt
1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék sütőporral
20 g
szalalkáli
2 ev. kanál
lekvár
380 g
méz
4 db
tojás
1 kv. kanál
őrölt fahéj

Töltelék:

250 g
kész mézeskalács
200 ml
forró víz
100 g
darált dió
szükség szerint
lekvár
kevés
rum

Öntet:

300 g
csokoládé
100 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot a vízzel nagyobb, kb. 6 l-es edényben felforraljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, 5 percig főzzük, majd legalább 6 órát pihentetjük.
  2. 2 evőkanál lekvárt és mézet elkeverünk, hozzáadjuk a kihűlt sziruphoz. Belekerül 2 kg liszt, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, szalalkáli. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is. Tésztává dolgozzuk, 12 órát pihentetjük. A tészta elég híg, de nem kell hozzá plussz lisztet adni.
  3. A tésztát több részre osztjuk, a darabokat kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, kiszaggatjuk a formákat. Vajjal kikent tepsire tesszük, 180 fokon 7 percig sütjük. 250 g kész mézeskalácsot lereszelünk, 200 ml forró vízzel felöntünk. Elkeverjük, hozzáadjuk a darált diót, pár kanál lekvárt és rumot.
  4. A formákat megkenjük ezzel a töltelékkel, majd összetapasztjuk őket.
  5. A csokit a margarinnal gőzfürdő felett felolvasztjuk, ebbe mártjuk a tapasztott korongokat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása