Tarka barackos szelet

Recept Tarka barackos szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A tarka barackos szeletet bárki könnyedén el tudja készíteni. A hozzávalók kiméréshez elég egy 250 ml-es bögre és egy evőkanál. A tésztához a hozzávalókat eldolgozzuk, két részre szedjük, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót. Hogy mitől is tarka? A világos tésztától, a kakaós tésztától, a túrós tölteléktől és a baracktól. Konzerv barackból is el lehet készíteni, a végeredmény pedig egy fantasztikus barackos és színes desszert, amit mindenki imádni fog.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 bögrerétesliszt (1 bögre = 250 ml)
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
1/2 bögrenapraforgóolaj
2 dbtojás
1 bögretej
2 ev. kanáltej (a tészta másik feléhez)
2 ev. kanálkakaó

Túrós töltelék:

500 gtúró
2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkristálycukor
250 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor

Szükségünk lesz:

őszibarack, sárgabarack

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Tészta:
    A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert átszitált lisztet, majd elkeverjük, a tésztát pedig két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejet és a kakaót.
  2. Egy kivajazott és lisztezett, 30x40 cm-es tepsibe beleöntjük a világos tésztát, és erre öntjük „cikk-cakkosan” a kakaós tésztát felét. A tetejére rászórjuk az apróra kockázott barackot, majd a tetejére kanalazzuk a túrós tölteléket, végül erre kerül a kakaós tészta második fele.
  3. Egy szilikon lapát segítségével a tésztába különböző mintákat rajzolunk. Én a szilikon lapáttal egészen a tepsi aljáig mentem, és úgy formáztam meg a tetszés szerinti vonalakat, íveket.
  4. A süteményt 180-200 fokon 40 percig sütjük, de a sütési idő nagyban függ a sütőtől. A kihűlt süteményt porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kitűnő szakácsunknak - Blazena Sadovskának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás