TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Tarka kevert süti
Tarka kevert süti
Recept Tarka kevert süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.4.2018

Tarka kevert süti

Édesanyám egész életében gyűjtögette a recepteket, és ezeket vagy kézzel írta bele a füzetébe, vagy pedig újságokból vágta ki a jobbnál jobb ötleteket. A füzet és receptek lapozgatása közben bukkantam rá a tarka kevert süti receptjére. Az alapanyagok kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam. A tészta könnyen és gyorsan összeállítható, a világos és kakaós tészta aránya pedig rajtunk múlik. Én 2/3 rész világos és 1/3 rész kakaós mellett döntöttem. Szerző: Lenulka

20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 bögre
búzafinomliszt
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
1 csomag
fahéjas cukor
2 db
tojás
1 bögre
olaj
2 bögre
tej
2 ev. kanál
lekvár
1 ev. kanál
rum
2 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kakaón kívül az összes száraz hozzávalót tálba szórjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, olajat, tojást, lekvárt és a rumot, majd alaposan eldolgozzuk.
  2. A tészta 2/3 részét kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaót, majd ezt tetszőleges mintázatban rávisszük a világos tésztára.
  3. 200 fokon 35 percig sütjük, tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  4. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk vagy csokiöntettel meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása