Tarka kevert süti

Recept Tarka kevert süti
KÜLDÖTT KÉPEK

Édesanyám egész életében gyűjtögette a recepteket, és ezeket vagy kézzel írta bele a füzetébe, vagy pedig újságokból vágta ki a jobbnál jobb ötleteket. A füzet és receptek lapozgatása közben bukkantam rá a tarka kevert süti receptjére. Az alapanyagok kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam. A tészta könnyen és gyorsan összeállítható, a világos és kakaós tészta aránya pedig rajtunk múlik. Én 2/3 rész világos és 1/3 rész kakaós mellett döntöttem. Szerző: Lenulka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 bögrebúzafinomliszt
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
1 csomagfahéjas cukor
2 dbtojás
1 bögreolaj
2 bögretej
2 ev. kanállekvár
1 ev. kanálrum
2 ev. kanálkakaó

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kakaón kívül az összes száraz hozzávalót tálba szórjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, olajat, tojást, lekvárt és a rumot, majd alaposan eldolgozzuk.
  2. A tészta 2/3 részét kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaót, majd ezt tetszőleges mintázatban rávisszük a világos tésztára.
  3. 200 fokon 35 percig sütjük, tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  4. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk vagy csokiöntettel meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás