TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tarkedli kelesztés nélkül, tejszínhabbal, áfonyával
Tarkedli kelesztés nélkül, tejszínhabbal, áfonyával
Recept Tarkedli kelesztés nélkül, tejszínhabbal, áfonyával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gyerekek imádják! Néha lekvárral, néha pedig tejszínhabbal és gyümölccsel esszük. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   26.12.2021

Tarkedli kelesztés nélkül, tejszínhabbal, áfonyával

A gyerekek imádják! Néha lekvárral, néha pedig tejszínhabbal és gyümölccsel esszük. Szerző: Danka

10 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

1 bögre
búzafinomliszt
1/4 kv. kanál
sütőpor
1/4 kv. kanál
szódabikarbóna
csipet
2 ev. kanál
kristálycukor
1/2 bögre
langyos tej
1 db
tojás
1 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
10 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Minden száraz hozzávalót elkeverjük. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, ezzel is eldolgozzuk.
  2. Forró serpenyőben, kevés olajon aranyszínűre sütjük.
  3. Nekem ebből a mennyiségből 16 db jött ki.
  4. A kész tarkedliket tejszínhabbal és áfonyával tálaltam.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása