Tarkedli málnaszósszal

Recept Tarkedli málnaszósszal
KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Tarkedli málnaszósszal

A tarkedli a palacsinta mellett a másik nagyon jó választás. Ha valami édesre vágyok, akkor a leggyorsabban ez készül el. A tarkedli málnaszósszal is nagyon finom, de ha nincs erre idő, akkor sima csokikrémmel is megkenhetjük. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Tarkedli málnaszósszal

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gbúzafinomliszt
1/2 kockaélesztő
csipetkristálycukor
1/2 ltej
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojás
csipet

Málnaszósz:

Fagyasztott málna
Vaníliacukor
Kristálycukor
Őrölt fahéj
Vanília ízű pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejet, cukrot, élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, elkeverjük, lefedjük, 40 percig kelesztjük. Amikor már kétszeresére kelt, olajjal kikent serpenyőben kis adagokban megsütjük.
  3. A fagyasztott málnát kevés vízzel edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrokat, ízlés szerint a fahéjat, majd elkezdjük főzni. A pudingport kevés vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk.
  4. A tetejére dísznek tejfölt vagy akár tejszínhabot is tehetünk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás