Tartlet édes töltelékkel

Recept Tartlet édes töltelékkel

Hozzáadta: TopPetra, 3.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom, falatnyi desszert, édes krémmel. A krémbe fehér csoki is kerül, amit a tejszínt tesz igazán izgalmassá.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 3.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
125 gvaj
1 dbtojás

Krém:

200 gfehér csokoládé
100 mlhabtejszín
Pár cseppételfesték
Ízlés szerintmálnalekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztből, cukorból, tojásból és vajból tésztát gyúrunk. A tésztát kb. 1 órát pihentetjük. A kis kosárkákat kibéleljük vékony réteg tésztával, majd 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük. A sütési idő függ a tészta vastagságától is. Miután megsült, kihűtjük, kiszedjük a formákból.
  2. A fehér csokit felmelegített tejszínnel meglocsoljuk és addig keverjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Kihűtjük, krémmé verjük, ételfestékkel színezhetjük.
  3. A kis kosárkák aljára lekvárt teszünk, erre kanalazzuk rá a krémet. Hűtőbe tesszük, a tetejét pedig gyümölccsel, mogyoróval vagy dióval is díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás