TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tartlet édes töltelékkel
Tartlet édes töltelékkel
Recept Tartlet édes töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.2.2022

Tartlet édes töltelékkel

Finom, falatnyi desszert, édes krémmel. A krémbe fehér csoki is kerül, amit a tejszínt tesz igazán izgalmassá.

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
125 g
vaj
1 db
tojás

Krém:

200 g
fehér csokoládé
100 ml
habtejszín
Pár csepp
ételfesték
Ízlés szerint
málnalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztből, cukorból, tojásból és vajból tésztát gyúrunk. A tésztát kb. 1 órát pihentetjük. A kis kosárkákat kibéleljük vékony réteg tésztával, majd 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük. A sütési idő függ a tészta vastagságától is. Miután megsült, kihűtjük, kiszedjük a formákból.
  2. A fehér csokit felmelegített tejszínnel meglocsoljuk és addig keverjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Kihűtjük, krémmé verjük, ételfestékkel színezhetjük.
  3. A kis kosárkák aljára lekvárt teszünk, erre kanalazzuk rá a krémet. Hűtőbe tesszük, a tetejét pedig gyümölccsel, mogyoróval vagy dióval is díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása