Tejben pácolt csirkeszelet

Recept Tejben pácolt csirkeszelet

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Kiváló csirkeszelet klasszikus panírozás nélkül. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 dbcsirkemell
2 dbtojás
3,5 pohárzsíros tej
3 pohárbúzafinomliszt
fokhagyma, só, bors
olaj
petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet megmossuk, hosszában félbe vágjuk, kiklopfoljuk. A csirkeszeleteket tejbe tesszük, majd hűtőben pár órát pihentetjük. Akár egy éjszakán keresztül is.
  2. A tojást felverjük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a okhagymát és az aprított petrezselyemzöldet. Adunk hozzá egy csésze tejet abból a léből, amiben a csirkék pihentek. Alaposan elkeverjük.
  3. A csirkemellet, miután kivesszük a tejből, lisztbe forgatjuk, majd tojásba, ezt megismételjük legalább háromszor. Az utolsó réteg tojás lesz. Az így elkészített csirkeszeleteket forró olajban megsütjük.
  4. Mártás: ¼ csésze olajat felmelegítünk, adunk hozzá egy kanál lisztet, lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. 2 csésze tejet adunk hozzá, felforraljuk. Amikor már kellően sűrű, levesszük a lángról.
  5. Köretnek burgonyát, rizst, salátát kínálhatunk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás