TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Tejben pácolt csirkeszelet
Tejben pácolt csirkeszelet
Recept Tejben pácolt csirkeszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.5.2022

Tejben pácolt csirkeszelet

Kiváló csirkeszelet klasszikus panírozás nélkül. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 db
csirkemell
2 db
tojás
3,5 pohár
zsíros tej
3 pohár
búzafinomliszt
fokhagyma, só, bors
olaj
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megmossuk, hosszában félbe vágjuk, kiklopfoljuk. A csirkeszeleteket tejbe tesszük, majd hűtőben pár órát pihentetjük. Akár egy éjszakán keresztül is.
  2. A tojást felverjük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a okhagymát és az aprított petrezselyemzöldet. Adunk hozzá egy csésze tejet abból a léből, amiben a csirkék pihentek. Alaposan elkeverjük.
  3. A csirkemellet, miután kivesszük a tejből, lisztbe forgatjuk, majd tojásba, ezt megismételjük legalább háromszor. Az utolsó réteg tojás lesz. Az így elkészített csirkeszeleteket forró olajban megsütjük.
  4. Mártás: ¼ csésze olajat felmelegítünk, adunk hozzá egy kanál lisztet, lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. 2 csésze tejet adunk hozzá, felforraljuk. Amikor már kellően sűrű, levesszük a lángról.
  5. Köretnek burgonyát, rizst, salátát kínálhatunk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása