A csirkemellet megmossuk, hosszában félbe vágjuk, kiklopfoljuk. A csirkeszeleteket tejbe tesszük, majd hűtőben pár órát pihentetjük. Akár egy éjszakán keresztül is.
A tojást felverjük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a okhagymát és az aprított petrezselyemzöldet. Adunk hozzá egy csésze tejet abból a léből, amiben a csirkék pihentek. Alaposan elkeverjük.
A csirkemellet, miután kivesszük a tejből, lisztbe forgatjuk, majd tojásba, ezt megismételjük legalább háromszor. Az utolsó réteg tojás lesz. Az így elkészített csirkeszeleteket forró olajban megsütjük.
Mártás: ¼ csésze olajat felmelegítünk, adunk hozzá egy kanál lisztet, lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. 2 csésze tejet adunk hozzá, felforraljuk. Amikor már kellően sűrű, levesszük a lángról.
Köretnek burgonyát, rizst, salátát kínálhatunk. Jó étvágyat!