TopReceptek.hu Tészták Leveles tészta Tejes szelet leveles tésztából
Tejes szelet leveles tésztából
Recept Tejes szelet leveles tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezt a receptet az egyik kolléganőmtől tanultam, aki három gyerekre (köztük két kamaszra) főz szinte minden nap. Ezzel az édességgel én is nagy sikert arattam. A Tejes szelet leveles tésztából egyik nagy előnye, hogy az elkészítése egyszerű, és rendkívül finom. Az egész család imádja

Viki78    ·   11.10.2016

Tejes szelet leveles tésztából

Ezt a receptet az egyik kolléganőmtől tanultam, aki három gyerekre (köztük két kamaszra) főz szinte minden nap. Ezzel az édességgel én is nagy sikert arattam. A Tejes szelet leveles tésztából egyik nagy előnye, hogy az elkészítése egyszerű, és rendkívül finom. Az egész család imádja

60 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Első tésztaréteg:

2 csomag
leveles tészta

Második tésztaréteg:

200 g
kristálycukor
6 db
tojás
400 g
reszelt csokoládé
400 g
darált dió

Krém:

600 ml
tej
3 ev. kanál
búzafinomliszt
3 ev. kanál
kukoricakeményítő
250 g
margarin
100 g
vaj
250 g
porcukor
2 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
reszelt citromhéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, mindkét tésztalapot 1-1 felfordított tepsi hátára tesszük és 160 fokon aranyszínűre sütjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a darált diót, majd a habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük.
  3. Egy kevés tejben elkeverjük a lisztet és a keményítőt. A maradék tejet egy edényben lángra tesszük, beleszórjuk a vaníliacukrot, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a lisztes-keményítős tejet. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
  4. Egy másik tálban a vajat a margarinnal és a porcukorral habosra verjük (kézi robotgéppel). Apránként hozzáadjuk a lehűlt tejes krémet, majd az egészet krémes állagúra turmixoljuk, végül hozzáadjuk a citromhéjat és elkeverjük.
  5. Kezdhetjük a rétegezést: az egyik megsült leveles tésztára rátesszük a krém felét, erre kerül a második a csokoládés tészta, rákanalazzuk a krém másik felét, majd az egészet lefedjük a másik sült leveles tésztával.
  6. A sütemény tetejét megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása