Tejes szelet leveles tésztából

Ezt a receptet az egyik kolléganőmtől tanultam, aki három gyerekre (köztük két kamaszra) főz szinte minden nap. Ezzel az édességgel én is nagy sikert arattam. A Tejes szelet leveles tésztából egyik nagy előnye, hogy az elkészítése egyszerű, és rendkívül finom. Az egész család imádja

Hozzáadta:, 11.10.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Tejes szelet leveles tésztából

Hozzávalók

Első tésztaréteg:
2 csomagleveles tészta
Második tésztaréteg:
200 gkristálycukor
6 dbtojás
400 greszelt csokoládé
400 gdarált dió
Krém:
600 mltej
3 ev. kanálbúzafinomliszt
3 ev. kanálkukoricakeményítő
250 gmargarin
100 gvaj
250 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálreszelt citromhéj

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, mindkét tésztalapot 1-1 felfordított tepsi hátára tesszük és 160 fokon aranyszínűre sütjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a darált diót, majd a habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük.
  3. Egy kevés tejben elkeverjük a lisztet és a keményítőt. A maradék tejet egy edényben lángra tesszük, beleszórjuk a vaníliacukrot, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a lisztes-keményítős tejet. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
  4. Egy másik tálban a vajat a margarinnal és a porcukorral habosra verjük (kézi robotgéppel). Apránként hozzáadjuk a lehűlt tejes krémet, majd az egészet krémes állagúra turmixoljuk, végül hozzáadjuk a citromhéjat és elkeverjük.
  5. Kezdhetjük a rétegezést: az egyik megsült leveles tésztára rátesszük a krém felét, erre kerül a második a csokoládés tészta, rákanalazzuk a krém másik felét, majd az egészet lefedjük a másik sült leveles tésztával.
  6. A sütemény tetejét megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!