Tejföllel és majonézzel sült karfiol
Ha van otthon pár hozzávaló, akkor egy egyszerű karfiolból is tökéletes finomságot lehet készíteni. Elkeverjük, készre sütjük. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2022
Kategória: Ebéd, Főétkezések, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 dbkarfiol
2 evőkanáltejföl
2 evőkanálmajonéz
1 kávéskanálmustár
100 greszelt sajt
2 dbtojás
só és bors
fokhagyma
- A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük.
- A karfiolt kihűtjük, sütőtálat kikenjük és zsemlemorzsával beszórjuk, majd beletesszük a karfiolt.
- A tojást a tejföllel, majonézzel, mustárral elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Ezzel locsoljuk meg a karfiolt.
- A tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
- 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečený květák se zakysanou smetanou a majonézou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapečený karfiol s kyslou smotanou a majonézou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS