TopReceptek.hu Hüvelyesek Bab Tejfölös bableves füstölt oldalassal. A leves, ami visszarepít a gyerekkorba. Szívet és testet melengető finomság.
Tejfölös bableves füstölt oldalassal. A leves, ami visszarepít a gyerekkorba. Szívet és testet melengető finomság.
Recept Tejfölös bableves füstölt oldalassal. A leves, ami visszarepít a gyerekkorba. Szívet és testet melengető finomság.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.5.2023

Tejfölös bableves füstölt oldalassal. A leves, ami visszarepít a gyerekkorba. Szívet és testet melengető finomság.

Nagyinál elég sokszor volt füstölt hús, de az oldalast azért mindig erre a finom levesre tartogatta. Karakteres ízvilág, gyerekorom egyik legjobb íze.

25 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600-700 g
füstölt oldalas
200 g
fehér bab
5-6 db
burgonya
3 db
babérlevél
7 db
szegfűbors
10 db
feketebors
ízlés szerint
2 gerezd
fokhagyma
150 ml
tejföl
sűrítéshez
búzafinomliszt
ízlés szerint
ecet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A füstölt oldalast a babbal, babérlevéllel, szegfűborssal és borssal együtt puhára főzzük. Ha kuktát használunk, akkor ez kevesebb időt vesz igénybe. Ügyeljünk arra, hogy kellő mennyiségű vízzel öntsük fel, nehogy odakozmáljon.
  2. Hozzáadjuk a meghámozott, megtisztított és kockára vágott burgonyát. Egy burgonyát nem kockázunk, hanem lereszelünk, ezt is hozzáadjuk a leveshez. A leveshez hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megkóstoljuk, ha pedig kell, akkor sózzuk.
  3. Amikor a burgonya már majdnem puha, egy kevés levessel elkeverjük a tejföllel és liszttel, ezzel habarjuk be a levest.
  4. Egyet még forralunk rajta, ecettel ízesítjük, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása