Tejfölös brokkoli saláta

Kiváló nyári finomság, salátának vagy köretnek. Én a tejfölös brokkoli salátát hideg vacsorának fogyasztom. A család férfi tagjainak azért kell a hús is hozzá, ilyenkor pl. fűszeres párolt csirkemellet készítek, vagy egyszerűen beletépkedem a főtt csirkehúst. Hússal és hús nélkül is isteni. A fűszerezése egyénfüggő, néha csak a klasszikus és jól bevált só és bors, de készítettem már zöld fűszernövényekkel is. Egy jó adag snidling és kapor csodákra képes.

Hozzáadta:, 27.6.2017
Kategória: Saláták
Recept Tejfölös brokkoli saláta

Hozzávalók

1-2 dbkígyóuborka
250 g cherry paradicsom vagy koktélparadicsom
300-400 gbrokkoli
2-3 dbújhagyma
só és bors
tejföl vagy natúr joghurt

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a paradicsomot, uborkát és újhagymát kisebb kockákra vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A brokkolit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
  3. Egy nagyobb tálban a tejfölt vagy joghurtot a sóval és borssal elkeverjük. Akár már fűszerkeverékkel (petrezselyemzöld, snidling, kapor, citromfű) is ízesíthető, ki mit szeret. Az öntetbe belekeverjük a zöldségeket.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. Elkeverjük, legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: Povar