Tejfölös brokkoli saláta

Hozzáadta: Babu27, 27.6.2017
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Öntetek és dresszingek
KÜLDÖTT KÉPEK
Kiváló nyári finomság, salátának vagy köretnek. Én a tejfölös brokkoli salátát hideg vacsorának fogyasztom. A család férfi tagjainak azért kell a hús is hozzá, ilyenkor pl. fűszeres párolt csirkemellet készítek, vagy egyszerűen beletépkedem a főtt csirkehúst. Hússal és hús nélkül is isteni. A fűszerezése egyénfüggő, néha csak a klasszikus és jól bevált só és bors, de készítettem már zöld fűszernövényekkel is. Egy jó adag snidling és kapor csodákra képes.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 27.6.2017
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Öntetek és dresszingek
ALAPANYAGOK
1-2 dbkígyóuborka
250 g cherry paradicsom vagy koktélparadicsom
300-400 gbrokkoli
2-3 dbújhagyma
só és bors
tejföl vagy natúr joghurt
- Előkészítjük a hozzávalókat: a paradicsomot, uborkát és újhagymát kisebb kockákra vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük.
- A brokkolit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
- Egy nagyobb tálban a tejfölt vagy joghurtot a sóval és borssal elkeverjük. Akár már fűszerkeverékkel (petrezselyemzöld, snidling, kapor, citromfű) is ízesíthető, ki mit szeret. Az öntetbe belekeverjük a zöldségeket.
- Elkeverjük, legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Forrás: Povar
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS