Tejfölös és ömlesztett sajtos pogácsa

Recept Tejfölös és ömlesztett sajtos pogácsa
KÜLDÖTT KÉPEK

A pogácsához, ahogy a címe is mondja, ömlesztett sajtos és tejfölt is használtam. A klasszikus burgonyás vagy tepertős pogácsa helyett valami mást kívántam, de az is fontos volt, hogy mégis meglegyen a pogácsa jellege. Szerintem nagyon jól sikerült! Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

600 grétesliszt
250 gmargarin
2 dbtojás
1 ev. kanál
1 kockaélesztő
100 mltej
200 gtejföl
8 dbömlesztett sajt (pl. Medve)

Szükségünk lesz még:

1 dbtojás kenéshez
szezámmagszóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Az élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval, lefedjük, 1 órát kelesztjük.
  3. 1 cm vastagra nyújtjuk, a széleit közepére hajtjuk, 20 percig pihentetjük.
  4. Ismét 1 cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a pogácsákat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. Tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás